Carl Bildt har rätt – tro det eller ej

Dagens sensation: Något sensationellt har inträffat. Er bloggare håller med Carl Bildt! Jo, det är faktiskt sant. I en intervju i Dagens Nyheter hävdar Carl Bildt bland annat att: – ”Ryssland övade inte mot svenska mål”. Och Carl Bildt tycker att debatten efter ”övningen” blev riktigt hysterisk. Och mellan raderna framkommer att han är övertygad om att det hela bara var ett inslag i lobbyarbetet för att få mer pengar till militären. I Helsingborgs Dagblad skriver Birger Schlaug om: – ”När budgetplanen kommer flygande”. Men naturligtvis är de politiker som i övrigt tycker att militären ska ha mer pengar, som regelbundet kör med rysshotet och som egentligen vill ansluta Sverige till NATO inte eniga (likt folkpartiets Allan Widman). Tänk att jag har sjunkit så lågt att jag faktiskt tycker att Calle har helt rätt. Birgers ”Budgetplan” är ett mycket väl valt uttryck. Heja Calle!

Familjen BildtDagens Moderatklavertramp: I Helsingborgs Dagblad läser jag att nio av EU:s Miljöministrar (bland annat Lena Ek) har skrivit brev till EU-parlamentarikerna och oroas över att systemet med utsläppsrättigheter håller på att haverera. Bakgrunden är att det helt enkelt har delats ut för många gratis utsläppsrättigheter så det kostar i princip inget att släppa ut skiten. Därför har det lagts fram förslag om att begränsa utdelningen. Men förslaget röstades ner av EU-parlamentet där de svenska moderata ledamöterna röstade emot den svenska regeringens ståndpunkt och istället valde att stödja den konservativa högergruppen. Och det är verkligen dags för de fyra moderata ledamöterna Gunnar Hökmark, Anna Maria Corazza Bildt, Christofer Fjellner och Anna Ibrisagic att förklara om dom är svenskar med miljöansvar eller konservativa kapitalister på kapitalets sida. Jag har valt att illustrera detta tyckeri med Calle Bildt och hustrun Anna Maria Corazza Bildt som ju kan ta en diskussion i dubbelsängen om vilket ansvar hon har inför den svenska regeringen.

Dagens Centerklavertramp: Jag ser att Centerns Ungdomsförbund som håller stämma i Helsingborg vill legalisera cannabis. Det är uppenbart att Centerpartiet fortsätter på den inslagna vägen att avskaffa partiet. Eller också har man bara tänt på för mycket!

Dagens självkritik: Ett parti som uppenbarligen däremot håller på att förbereda sig för att kunna fortsätta att ha politiskt inflytande även efter nästa val är Folkpartiet. Spekulationerna och ryktena fortsätter om att Folkpartiet håller på att positionera sig för att eventuellt byta block efter valet om detta skulle vara nödvändigt. I dag hör jag att Folkpartiet i Skåne är självkritiska mot hur omläggningen och nedrustningen av den skånska sjukvården gått till. Och det är intressant att det är Folkpartiet som blir först med den interna kritiken mot den Moderatstyrda politiken och inte Miljöpartiet som ju också ingår i den styrande Högerfemklövern i Skåne.

Lämna en kommentar

Under Bildt, Centern, Droger, EU, Folkpartiet, Militär, Miljö, Moderaterna, Sjukvård, Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s