Om droger, religion och demokrati

Dagens nya drog: I dessa dagar när Centerns Ungdomsförbund vill legalisera hasch och göra det mer accepterat att ta sig en joint så kanske det finns anledning att fundera över det allvarligaste nya missbruksdrogen i vårt samhälle – den (o)smarta telefonen! Vad CUF tycker behöver vi inte längre ta på allvar, dom har uppenbarligen tänt på alldeles för mycket och spottar numera ur sig både den ena och den andra dumheten. Att argumentera för att en reglerad försäljning av cannabis via ”Systembolaget” skulle förhindra att minderåriga kommer över skiten är ju helsjukt. Ungdomar kommer ju inte över alkohol heller? Visst innebär Systembolagets restriktiva politik att tillgången begränsas – jämfört med en fri försäljning. Men precis som det finns langare med ”egen import” av öl och sprit så kommer det naturligtvis att fortsätta finnas detta när det gäller cannabis. Billigare och ingen ålderskontroll. Jag tror att tillgången begränsas bäst genom att samhället tydligt talar om att det inte är acceptabelt.

En ”drog” som däremot sprider sig som en löpeld är dessa j-vla smarta mobiler som nästan alla blivit helt beroende av. Ni kan ju inte släppa denna låtsaskompis Mållgan mer än en minut. Det ska ständigt vara uppdaterat. Istället för att sitta och samtala med vänner sitter idioterna med vardera en Mållgan i handen och isolerar sig från omvärlden. Jag tror att abstinensen är värre än för andra droger. Ni är sjuka!

Dagens religiösa fanatiker: I dag är det val i Pakistan. Ett land där extrema islamistiska fanatiker har svårt för att acceptera demokrati och lika rättigheter för män och kvinnor. Enligt vissa extrema grupper ska flickor inte gå i skolan och så vidare. Samtidigt berättas från Israel att det varit våldsamt i Jerusalem där extrema ultraortodoxa judar med våld försökt stoppa kvinnor från att be på samma villkor som män vid Klagomuren. Det är samma grupper som kräver att kvinnor ska sitta längst bak i bussen så att dom inte beblandas med de finare männen. Religiösa fanatiker finns det inom alla religioner. Och det är dessa som gör religionen så farlig. För mig får människor gärna tro på sagor om någon Gud uppe i himmeln eller var hen nu finns. Men, dom får behålla sin religion för sig själva, hålla sig i sina helgedomar, må det kallas kyrka, synagoga, moské eller tempel. Det kvittar. Men så fort man lägger sig i livet för någon annan än sig själv blir religionen farlig. Religionen ska hållas borta från politiken, borta från lagstiftning, borta från parlament. Sedan kvittar det vilken religion, Kristendom, Judendom, Islam, Hinduismen, Buddhismen eller vad man nu vill kalla sig. Håll er för er själva!

Dagens Europeiska demokratiska Union: EU kommissionens ordförande José Manuel Barroso har talat klarspråk. Alla EU-medlemmar (förutom Danmark och Storbritannien som förhandlat fram undantag) är tvingade att införa Euron när detta går. Eventuella folkomröstningar i Sverige är helt enkelt meningslösa. Vi är förpliktigade att avskaffa kronan och ansluta oss till fiaskot Euron. Det ska bli spännande att vara med när EU försöker tvinga länder till att införa Euron.

Dagens dåliga nyheter: Jag har vid flera tillfällen kommenterat det faktum att svensken ofta är mycket engagerad i att leva mer miljövänligt. Vi är villiga att göra stora uppoffringar för miljön. Och sedan kommer semestern och solen lockar. Vi flyger till t.ex. Thailand, där bara flygresan förorsakar mer utsläpp än vad vi kanske förorsakat under resten av året. Jag ser dessutom att det tydligen är farligt i Thailand. Antalet svenskar som dör i Thailand ökar snabbt. Förra året miste 105 svenskar livet i Thailand. 40 av dessa i olyckor och 5 begick självmord. Trafiken i Thailand är livsfarlig. Förra året dog 296 i den svenska trafiken, i Thailand var siffran ca 26.000! Tänk på att bara hälften av de som dog förra året var försäkrade. Och utan försäkring får man själv stå för alla kostnader som sjukvård osv.

Lämna en kommentar

Under Centern, Droger, EU, Euro, Israel, Miljö, Mobiltelefon, Pakistan, Religion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s