Antisemitism

Antisemitism: Dagens Nyheter ägnar rejält utrymme i dagens tidning åt antisemitismen, med tonvikt på problemet med antisemitismen i Malmö. Och denna är ett stort problem. Förutom traditionella antisemiter ute på den yttersta högerkanten så finns det i Malmö stora grupper som har svårt för att skilja på kritik av staten Israels politik och hat mot alla judar. Man gör helt enkelt alla judar till ansvariga för staten Israels grymma ockupationspolitik gentemot palestinierna. Men detta är ett mycket stort misstag. Alla judar har inte ansvar för staten Israels politik. Alla judar stödjer inte ens politiken. Det finns stora kritiska grupper av judar både ute i världen, i Sverige och inne i Israel. Det går därför inte att kollektivt göra alla judar ansvariga för vad staten Israel gör. På samma sätt som man inte kan göra alla muslimer ansvariga för vad extrema islamister hittar på. Ett intressant faktum är dock att vi förväntar oss att muslimer aktivt ska ta avstånd från extrema islamisters åsikter och aktioner. Se t.ex. debatten om Omar Mustafa nyligen. Däremot ses det som ett bevis på antisemitism att önska att judiska grupper i Sverige ska ta avstånd från staten Israels ockupationspolitik. Se t.ex. kritiken av Ilmar Reepalu. Men det är många som har svårt för att skilja på kritik av staten Israels ockupationspolitik och antisemitism. Moderaterna i Malmö har t.ex. gått ut med ett pressmeddelande med rubriken: – ”Fråga till Kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic angående hans judehat”. Detta med anledning av att Malmös vänsterpartistiska kulturnämndsordförande Daniel Sestrajcic deltagit i en demonstration mot just staten Israels ockupationspolitik med anledning av att det är årsdagen av att närmare 700.000 palestinier blev statslösa flyktingar i samband med att staten Israel bildades. Det är uppenbart att inte heller Moderaterna i Malmö kan skilja på kritik av staten Israel och antisemitism. I varje fall inte moderaten Carl-Axel Roslund. Uppenbart är att partiet inte tycker att det pressmeddelande som skickades ut i partiets namn blev så bra. Men man vågar inte riktigt kritisera hr Roslund. Det var riktigt komiskt att lyssna på TV-intervjun med oppositionsrådet Stefan Lindhe. Han visste inte vilket ben han skulle stå på. Det är många som skulle behöva lära sig att skilja på kritik av staten Israel och antisemitism. Det gäller stora grupper av kritiker av Israel i Malmö, det gäller också judiska grupper och uppenbarligen även Moderaterna i Malmö. Hur som helst har nu Daniel Sestrajcic valt att polisanmäla Moderaterna för förtal.

Dagens skratt: Det måste vara det jag får när jag läser Sverigedemokraterna i Kävlinges senaste argument mot invandring. Det är till skada för miljön! Fler invandrare i Sverige gör att vi då förorsakar mer utsläpp. Och det är ju kul att Sverigedemokraterna äntligen intresserar sig för miljön. Nu blir det ju inte fler människor på jorden för att människor flyttar från ett land till ett annat, men jag kan ju acceptera att just Sverige släpper ut mer skit ju fler svenskar vi blir. Å andra sidan blir ju utsläppen mindre i Danmark, Ryssland, Polen, Bosnien, Somalia, Irak, Afghanistan, USA, England, Frankrike eller var nu invandrarna kommer ifrån. Nästa krav från Sverigedemokraterna blir antagligen att dela ut gratis kondomer till alla svenskar. Ju fler barn vi föder, desto mer utsläpp blir det ju! Ni är ju riktigt roliga!

Extremister här och var: Det är inte bara bland muslimer och judar det finns extremister utan vett. Jag ser att i Tbilisi i Georgien gick ortodoxa kristna extremister till angrepp mot en demonstration för homosexuellas rättigheter. Under rop om att homosexuella borde dödas försökta man stoppa demonstrationen. Religiösa extremister som lägger sig i andras liv är ett hot mot mänskligheten överallt, det må vara kristna extremister, muslimska extremister, judiska extremister eller hinduiska extremister. Dom är ALLA ett hot mot oss andra!

Dagens skillnad på folk och folk: Rektorn på Handelshögskolan, Rolf Wolff får sparken. Och han får då ett avgångsvederlag på 6 månader och till det 12 månaders lön. Allt kommer att betalas ut under en period på 24 månader för att mildra skatten. Och han har då hunnit jobba mindre än ett år. Undrar om en vanlig knegare som får sparken för lite tvivelaktiga affärer får 18 månaders lön, fördelat på en längre period av skatteskäl? Men det är ju liksom skillnad på folk och fä!

Lämna en kommentar

Under Antisemitism, Israel, Malmö, Religion, Samhällsklyftor, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s