Vänsterpartiet fjärde största parti

VänsterpartietDagens väljarundersökning: Om nu någon mot förmodan hade trott något annat så kan jag berätta att väljarundersökningarna fortsätter att välla in. Och det är fascinerande att det alltid finns något nytt och spännande att kommentera i varje undersökning. I den här undersökningen som Sifo gjort till SvD och GP kan vi se att Socialdemokraterna med 32,8% (-1,6) leder över Moderaterna på 28,4% (+0,5). Miljöpartiet med 10,9% (+2,0) har helt lämnat Sverigedemokraterna bakom sig i kampen om tredjeplatsen. Dom får istället slåss om fjärdeplatsen, en kamp som just nu Vänsterpartiet med 7,0% (0,0) leder över Sverigedemokraterna på 6,6% (-1,4) och Folkpartiet med 6,4% (+1,0). Sedan har vi alltså bottenkampen om att hålla huvudet över 4%-gränsen. Annie Lööf har varit ganska tyst en tid så Centerpartiet har kravlat sig över spärren, om än precis, och verkligen inom felmarginalen och ligger på 4,1% (+0,6) medan Kristdemokraterna fortsätter att utplånas och hamnar nu på 2,7% (-0,9). Och det är faktiskt den lägsta siffran någonsin för Kristdemokraterna i en Sifo-mätning. Kanske är det så att Centerpartiet kan räddas (om Annie Lööf fortsätter att hålla tyst) medan det är Kristdemokraterna som gjort sitt i den svenska rikspolitiken och som blir det stora offret för Högeralliansens moderatdominans. Totalt får de Rödgröna partierna egen majoritet med 50,7% medan Högeralliansen får nöja sig med 41,6% (38,9% utan Kd som ju åker ut). Ett val med dessa siffror skulle alltså ge en Riksdag där t.ex. S + V ensamma är större än hela Högeralliansen. Nästa gång Fredrik Reinfeldt vägrar ställa upp i en debatt mot Stefan Löfven innan han talat om hur han tänkt bilda regering så är det dags att fråga Fredrik hur han själv tänkt bilda sin regering. Läs hos SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet och Svenska Dagbladet.

Dagens självklarhet: Ännu fler LO-distrikt överväger att aktivt bojkotta Ryanair i protest mot bolagets direkt anti-fackliga politik. Och detta är ju faktiskt en självklarhet. En verksamhet som förbjuder personalen att ansluta sig till facket och som avskedar personal som trots detta engagerar sig fackligt ska naturligtvis inte utnyttjas av fackliga organisationer. Om någon facklig organisation gör detta är det en direkt skandal. Bojkotta Ryanair!

Dagens bortskämda glin: Det är dags för de bortskämda glinens lek med Gunball 3000. Och jag ser bland annat att Betsafe och Kanal 5 sponsrar ett par svenskars deltagande. Vill ni veta mer om vilka verksamheter som sponsrar dumheterna och som därmed ska bojkottas kan ju den officiella hemsidan besökas. Egentligen är det ganska självklart att den som medvetet använder sin leksak för att uppenbart köra för fort borde bli fråntagen sin leksak. Det är en direkt skandal att polisen inte har den rättigheten. Ett antal bilar har tydligen redan stoppats av polisen, och en Lamborghini har hunnit totalkraschas. Dessa bortskämda glin struntar i böter.

Medvetet ökade klyftor: Curt Persson, som är ordförande i Pensionärernas riksorganisation (PRO), skriver i Aftonbladet ett debattinlägg där han protesterar mot att pensionärer ska betala högre skatt på sin pension (som ju är tidigare intjänad lön) än den som jobbar just nu. Det är alltså Jobbskatteavdraget han protesterar mot. Fast jag tycker att den gode Curt kunde visat solidaritet med de som straffbeskattas ännu mer, dvs sjuka och arbetslösa. Jobbskatteavdraget är en medveten politik från Högeralliansen med syftet att öka klyftorna i vårt samhälle. Den bygger på principerna med piska och morot. För att få olika grupper att handla på ett visst sätt använder högern alltid morötter till de redan privilegierade. I det här fallet vill man få dom att jobba mer, alltså sänks skatten via en massa Jobbskatteavdrag. Till mindre privilegierade, till de längre ner på trappstegen, används däremot piskan för att få dom att göra som man vill. Alltså straffbeskattas sjuka och arbetslösa samtidigt som dom får sämre förmåner eller kanske helt indragna förmåner. Morötter till de som har det bra och piskan på de som har det mindre bra. Traditionell högerpolitik. Och då drabbas även de äldre. Dom är ju inte heller produktiva längre.

Lämna en kommentar

Under Bilism, Facket, Pensioner, Ryanair, Samhällsklyftor, Skatter och ekonomi, Väljarundersökning, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s