Spridda skurar

Nästa väljarundersökning…: I dag är det dags för Aftonbladet att presentera sin månatliga väljarundersökning, som görs av UnitedMinds. Och jämfört med gårdagens undersökning är det ganska stora skillnader. Och det är ju bra med omväxling. Det gör att det finns nya kommentarer att göra som inte kunde göras i går. Om vi börjar med kampen om förstaplatsen så vinner fortfarande Socialdemokraterna med 32,7% (+,9) över Moderaterna med 26,9% (0,0). Kampen om tredjeplatsen är dock helt annorlunda, i dag vinner Sverigedemokraterna med 11,0% (+0,9) medan Miljöpartiet får 8,5% (-0,8). Nästa kamp är den om femteplatsen där Vänsterpartiet vinner med 6,8% (+1,0) medan Folkpartiet får nöja sig med 5,4% (-0,5). Och slutligen kampen kring nedflyttningsstrecket där det är helt annorlunda. I dag är det Kristdemokraterna med 4,0% (-0,5) som fortfarande kan hålla huvudet över vattenytan (om än precis) medan Centerpartiet rejält parkerat ner sig med 2,8% (-1,3). Totalt ger detta de tre Rödgröna partierna 48,0% (+1,1) medan Högeralliansen får nöja sig med 39,1% (-2,3). Och tar vi bort Centern som ju åker ut blir det bara 36,3%. Dvs i en nyvald Riksdag med dessa siffror får de tre Rödgröna partierna egen majoritet. Dom här båda undersökningarna visar med önskvärd tydlighet att man inte ska dra för stora växlar på förändringarna. I en undersökning på ungefär 1000 personer motsvarar alltså en procent 10 personer. Det är alltså omkring 30 personer som svarat Centerpartiet. Och hade en ensam person mindre av dessa tusen svarat Kristdemokraterna så hade dessa också åkt ur Riksdagen. Men, den stora tendensen som finns i alla undersökningar är dock klar. Det finns verkligen anledning att fråga Fredrik Reinfeldt hur han har tänkt att bilda regering? Läget i dag är klart sämre för Team Fredrik än det var vid den här tiden före förra valet.

Sluta subventionera bilismen: Expressen hade i går en spännande ledare. Den gick i stort sett ut på att det är fel att vi som inte har någon bil trots detta med våra hyror ska tvingas att betala för att det ska finnas en gratis parkeringsplats i anslutning till vår bostad. Och det ligger ju något i detta. Varför ska vi som valt att inte ha någon bil ändå subventionera bilismens krav på en gratis yta att ställa sin bil på. Slopa kravet på att hyresfastigheter ska tillhandahålla gratis uppställningsplats för bilar. Vill du ställa upp din bil – betala för det!

Stockholmslöddret slår till igen: Jag ser att det varit slagsmål mellan supportrar till AIK och Hammarby. Någon som är förvånad?

För övrigt ser jag att det varit lysning mellan Madde och Chris. Jag struntar totalt i detta!

Lämna en kommentar

Under Bilism, Boende, Idrott, Rojalism, Stockholm, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s