Miljöpartiets ledning fick sparkar i häcken

Miljöpartiet stoppar sin högervridning: Miljöpartiet håller kongress och partiledningen rök på tre rejäla bakslag där medlemmarna säger Nej till partiets högervridning och anpassningspolitik. Miljöpartiets lednings förvånande acceptans av Högeralliansens sänkning av arbetsgivaravgiften för unga nyligen fick ledningen bakläxa för. Åtgärden är enormt dyr och skapar mycket få jobb. Partiledningen fick också bakläxa på frågan om de kommersiella företagens vinster på välfärden. Vinsterna ska återinvesteras i verksamheten, inte betalas ut till aktieägarna. Slutligen fick partiledningen bakläxa på försöken att gömma undan kravet på sänkt arbetstid. Miljöpartiet ska fortsätta arbeta för en 35 timmars arbetsvecka. Detta var tre rejäla sparkar i häcken från medlemmarna till partiledningen att man ska akta sig för att göra anpassningar till Högerallianspolitik. Glöm dom dumheterna var beskedet till ledningen från medlemmarna. Läs Expressen och Aftonbladet och Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Tomarps KungsgårdDagens demonstration: Er bloggare har varit ute och demonstrerat i dag. Tågat genom ett samhälle bakom plakat och med talkörer. Efter lunch tog jag cykeln och tog en 20 minuters cykeltur till Kvidinge där det skulle arrangeras en demonstration mot Statens Fastighetsverks planerade försäljning av Tomarps Kungsgård. För de som inte vet så har den här ”Kungsgården” anor från 1100- och 1200-talet. De äldsta delarna av ”slottet” byggdes på 1300-talet och är ett av de mest intressanta minnena från den tid när Skåne var en rik och viktig del av Danmark. I dag arrenderas själva Kungsgården sedan många år av makarna Margareth Anderberg-Fjellström och Ulf-Melvin Fjellström. Och det är en ljuvlig plats, för konstintresserade, kulturintresserade och naturintresserade. Inte minst för den som vill beskåda skånska storkar. Men, nu planerar Statens Fastighetsverk att sälja gården. Och risken är mycket stor att det unika slottet som i dag är tillgängligt för allmänheten istället blir något helt annat. Och det vore ett mord på denna kultur- och konsthistoriska pärla. Så i dag anordnades det en demonstration med marsch ut till slottet. Läs mer om Tomarps Kungsgård här och här. Bilden visar ena sidan av det gamla slottet med en del av vad som återstår av vallgraven som fanns runt. Vid den mycket vackert ritade pilen kan ni se storkboet uppe på en hög pinne där storkparet för tillfället har flera ungar. Den planerade försäljningen kan utan problem ses som en del av det privatiseringsraseri som just nu präglar vårt samhälle. Och det kändes skönt att höra den tidigare chefredaktören för borgerliga lokaltidningen Helsingborgs Dagblad, som återfanns bland demonstranterna och talarna, protestera mot en privatisering av vårt kulturarv. Men det här är ju inget svenskt kulturarv, det är ett danskt kulturarv, så det är inte så mycket värt för svenska staten.

Dagens skattefifflare: Bland annat EU och borgerliga politiker i allmänhet har på senare tid upptäckt att skattefifflare är något negativt och kostar vårt gemensamma samhälle många miljarder. EU har därför inlett jakten på skattefifflarnas gömställen. Det som ibland kallas ”skatteparadis”. Vilket ju är ett ganska missvisande namn. Det är möjligen ett paradis för egoistiska skattefifflare. Jakten från EU på dessa fiffelstater har gjort att skattesmitarna fått börja jaga nya gömställen. Och det kan vara spännande att se hur detta presenteras. Veckans Affärer har rubriken ”Här är skattesmitarnas nya gömställe” i ett nyhetsbrev och ”Här är svenskarnas nya skatteparadis” i ett annat nyhetsbrev. Och det är ju onekligen olika bedömningar av samma information.

Lämna en kommentar

Under Kultur, Miljöpartiet, Skattefusk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s