Om bidragsberoende medborgare

Stoppa flygets utsläppDagens bidragsslöseri: EU lägger sig i mycket. Men ibland kan det faktiskt vara vettigt också. Jo, det är sant. Även EU kan ha rätt! Jag ser och hör att man från EU:s sida vill sätta stopp för att skattebetalarna ska fortsätta slänga bidrag över flyget. EU anser nämligen att skattebetalarna måste sluta slösa bidrag på våra flygplatser, en verksamhet som är helt beroende av skattesubventioner. En stor andel av våra flygplatser tar nämligen inte ut avgifter som täcker kostnaderna. Istället är det alla vi andra skattebetalare som får betala delar av flygbiljetten för affärsmännens resor. Och jag kan inte förstå varför alla skattebetalare ska subventionera flyget när vi inte subventionerar t.ex. tågresorna. Heja EU, sätt stopp för bidragssamhället!

Dagens kärnkraft: Och så var det stopp i kärnkraften igen. Ringhals 1 hade knappt kommit igång efter ett tidigare stopp när det bröt ut en brand och det blev stopp på nytt. Fast det var ju ingen fara med säkerheten, hävdade man. Och det är klart, det är väl helt normalt att det utbryter små eldsvådor i turbinerna lite då och då. Det är ju tur att det inte blir stopp på vintern. Fast å andra sidan så står ju reaktorerna stilla då för planerade underhåll istället. Aftonbladet och andra berättar.

Friskolefiaskot: Ibland får man svårt för att hålla sig för skratt. För inte så länge sedan berättades det att den stora friskolekoncernen John Bauer skulle lägga ner sina grund- och gymnasieskolor. De som kunde säljas till någon annan skulle säljas, resten lade man bara ner. Många elever står efter sommaren helt plötsligt utan lämplig utbildning för att kunna fortsätta sina studier. Nu har det kommit fram att hela moderbolaget går i konken. Vi som känner en viss skepsis mot experimentet med kommersiella friskolor och det fria skolvalet fick nya bevis för att vi har rätt. Och inte får vi mindre vatten på våra kvarnhjul när vi ser att JB-koncernens VD Anders Hultin på Facebook firar det hela med ett lyxvin för 779 kronor ”Because I am worth it”. Och han menar nog med detta att han går ganska väl försedd ur det hela i motsats till alla skoleleverna. Aftonbladet, Aftonbladet och SVT.

Grekland lyder: I Grekland har högerregeringen helt plötsligt utan förvarning beslutat att stänga Public Service, ERT och ge all personal sparken. Officiellt för att EU har krävt det för att spara pengar, och öka arbetslösheten kan vi gissa.. Fast det är väl lite si och så med det kravet. Ett annat skäl är nog att dom gett spridning åt kritik mot högerregeringen, och så här får man tyst på en kritisk röst. Och så kan det ju vara så att det slösats med pengar, precis som inom en del andra områden.

Sverigedemokratisk moderat kristdemokrat: Jag ska börja med att ge en liten eloge till Fredrik Reinfeldt som gjort klart att han inte tänker göra sig beroende av Sverigedemokraterna efter nästa val. Skulle de Rödgröna bli störst efter valet tänker han inte sitta kvar med aktivt eller passivt stöd av Sverigedemokraterna. Sedan läser jag om moderaten Olle Engström i Borås som mest låter som en Sverigedemokrat. Han tror att vi är på väg mot inbördeskrig i Sverige. Och precis som SD så lägger han skulden på invandringen. Jag skulle vilja hävda att om vi skulle drabbas av något som påminner om inbördeskrig så kommer det snarare att bero på fortsatt ökade klyftor på grund av den förda högerpolitiken, där de utskuffade till slut inte tycker sig ha något alternativ. Nu slutade det hela med att Moderaterna i Borås uteslöt Olle. Vilket skapade ett rejält bråk inom partiets avdelning där. Olle verkade ha en hel del supportrar. Men Olle blev inte partilös länge. Han var snabbt välkommen till Kristdemokraterna där partitoppen Falco Güldenpfennig hälsade honom välkommen. Och det kan man förstå. Han flörtar också ganska aktivt med SD:s supportrar.

Lämna en kommentar

Under Bidragssamhället, EU, Flyg, Friskolor, Grekland, Kärnkraft, Kristdemokraterna, Moderaterna, Privatisering, Public Service, Radio & TV, Skolan, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s