Svordomar och hemlighetsmakeri från Hovet

KnugenKunglig ilska: Knugens favoritställe är nog Stenhammar Slott. Ett stort slott med jordbruk och skogsbruk som 1903 testamenterades till Svenska staten med förbehållet att det skulle arrenderas för 1000 kronor om året till en manlig avkomma ur släkten Bernadotte. Dvs en kung eller prins. Arrendet skulle vara 1000 kronor om året och underhåll och avgifter skulle betalas av arrendatorn. Och det finns också en stor fond för att betala för underhåll. Just nu innehåller denna fond ca 35 miljoner kronor. Men nu har det visat sig att den senaste renoveringen som just gjorts inte bara har betalts av arrendatorn som testamentet säger. Fastighetsverket, dvs Svenska staten, dvs vi skattebetalare har bidragit med 9 miljoner kronor till renoveringen. Man har alltså frångått testamentet. Däremot har man inte frångått testamentet när det gäller hyran. Den är fortfarande 110 år senare 1000 kronor om året. Med dagens arrende på 1000 kronor tar det 9.000 år tills det statliga bidraget är betalt tillbaka – utan ränta. Men när SVT:s reportrar börja nysta i affären och intervjuar Knugen om frågan försöker han först ljuga, sedan vägrar han fortsätta intervjun för att avsluta det hela med en svordom framför SVT:s kamera. Det är nog inte lätt för en man som det oftast bugas och fjäskas för att plötsligt få kritiska frågor. Tänk att en reporter tar sig friheten att ifrågasätta förhållanden? Om nu Fastighetsverket äger Stenhammar Gods så får vi väl modernisera avtalet. Ägaren står för renoveringen och underhåll, men arrendatorn betalar en marknadsmässig hyra istället. Och DEN lär vara mer än 1000 kronor! Nu har det gjorts en rejäl renovering, betald till stor del av oss skattebetalare, för att Carl Philip ska få ett eget litet krypin så småningom. Höj hyran! Hovets informationschef Bertil Ternert: – ”Men man måste ändå förstå att det blir en provokation”. Jo, visst är det en provokation att ställa kritiska frågor till en blåblodig! Läs mer i Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen och hos SVT. Men som vi kan se i en av artiklarna här ovan så ska det hemlighållas och fjäskas när det handlar om de blåblodiga.

Kungligt hemlighetsmakeri: Det har inte bara visat sig att det var bröllopsresan som hemlighölls. Det kryper nu fram att den gode Chris har sagt upp sig från sitt jobb att syssla med blankningsaffärer på den lilla hedgefonden Noster Capital. Nu ska han istället utnyttja sina nya förbindelser för att göra egna affärer. Lycka till. Läst i Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Expressen.

Vad är demokratin värd: Ja, det är en fråga vi kan ställa efter att ha följt publiciteten sedan Edward Snowden avslöjat hur amerikanska myndigheter spionerat på vad som sker på Facebook, Google, Yahoo, Skype, Youtube, Microsoft, Apple osv. Och inte känner i varje fall jag mig mer säker när jag hör amerikanska myndigheter försöka lugna amerikanerna med att det är främst icke-amerikaner som övervakas. Icke-amerikaner, det är vi det! Och EU kräver svar av USA. Läs också bland annat här i Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Många försöker hävda att den som inte har något fuffens för sig och inte har något att dölja inte heller har något att riskera. Men är det så? Den studerande som håller på med ett specialarbete om al-Qaida och det hot mot vår säkerhet som dom utgör och därför gör mängder med sökningar på nätet på olika ämnen med anknytning till al-Qaida, kanske skickar intervjufrågor via mejl till företrädare för al-Qaida osv. Ett år senare söker hen visum för att åka till USA på semester? Hur stor är risken att det inte beviljas något visum?

En förutsättning för att en demokrati ska fungera som en demokrati är att man behandlar sina medborgare enligt demokratiska principer.

Lämna en kommentar

Under Demokrati, Internet, Kungahuset, Monarki, Republik, Rojalism, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s