Förbjud proffsboxning

Spiken i kistan för proffsboxningen: Visst måste det vara spiken i kistan för proffsboxningen i Sverige, de bilder vi fått se på när Frida Wallberg blir brutalt nedslagen två gånger för att sedan föras till sjukhus i ambulans där hon hålls nedsövd med en svår hjärnblödning. Finns det verkligen fortfarande tänkande människor som vill hävda att boxning är en sport? Finns det verkligen någon som vill se denna typ av misshandel på en arena i Sverige? Alla sporter har risker, möjligen med undantag för schack. Du kan slås medvetslös i ishockey också, inte bara i boxning. Men den stora skillnaden är att om du skadar din motståndare så allvarligt i t.ex. ishockey så kommer du troligtvis att bli bestraffad med t.ex. en utvisning. Om du slår din motståndare i boxning medvetslös blir du hyllad som segrare. Du kan ligga under med hur många poäng som helst i matchen, men om du slår din motståndare medvetslös sista minuten hyllas du som vinnare. Boxning är ett brutalt och kommersiellt jippo som inte har med sport att göra. Det är dags att Sverige återinför förbudet mot legitimerade slagsmål och misshandel.

Privatiseringsfiaskot fortsätter: Protesterna mot privatiseringen av apoteken fortsätter. Tidningen Farmacifacket har granskat alla mejl till ansvarig minister, kristdemokraternas Göran Hägglund, som handlar om apoteksreformen. Och det visar sig att inte ett enda av mejlen sedan 2009, när ”reformen” beslutades, är positiv till privatiseringen. Det är det ena ilskna mejlet efter det andra. Men Göran Hägglund tycker att reformen har varit lyckad. Å andra sidan har han inte gjort sig känd för så stor kontakt med verkligheten.

Knugen får finna sig i det: Knugen, Carl Gustaf Bernadotte, får tycka vad han vill om att media och andra är taskiga mot honom. Det står trots detta nu klart att Riksrevisionsverket kommer att granska hur det kommer sig att vi skattebetalare pungat ut med 9 miljoner kronor till renoveringen av Stenhammar slott. Detta trots att Knugen arrenderar hela godset för bara 1.000 kronor om året helt enligt ett gammalt testamente, som också säger att arrendatorn samtidigt ska stå för alla kostnader. Nu ska hela konkarongen rustas upp så att Carl Philip kan flytta in och det kostar ju en del. Och trots testamentets villkor så fick alltså alla vi andra svenskar hjälpa Knugen med en slant. Det är väl dags för en höjning av arrendet också om nu testamentet anses lite föråldrat.

Lokalpolitiker med attitydproblem: Jag har flera gånger tidigare skrivit om vår lokala moderatpolitiker Pontus Pålsson. Du kan läsa på Sven Tycker 11/9-2010, 20 och 21/10-2011, 22/4-2012 och senast 18/11-2012. Nu senast har den fackliga organisationen Vision anmält honom till Arbetsmiljöverket som ett ”allvarligt psykosocialt arbetsmiljöproblem”. Uppenbart är att den gode Pontus har ett problem med sin attityd mot andra. Det kan handla om anställda på kommunen, det kan handla om när han råkat ut för Polisen och det kan tydligen handla om andra. Det skrämmande är att Moderaternas lokalavdelning, trots alla vittnesmål från olika håll, inte vill erkänna problemet. Dom verkar tro att Facket Vision går i Sossarnas och Centerns ledband och att det hela bara beror på att Pontus är en duktig politiker som ska förtalas av de politiska motståndarna. Åstorp styrs alltså av ett samarbete mellan S + C medan Moderaterna är det stora oppositionspartiet. – ”Vad i hela friden ska jag göra? Be alla kollektivt om ursäkt” är Pontus egen kommentar. Ingen dum idé! Kanske beror moderatledningens ovilja att ta itu med problemet anknytningen till Skånes landshövding, Moderaten Margareta Pålsson…

Lämna en kommentar

Under Apotek, Åstorp, Göran Hägglund, Idrott, Kungahuset, Moderaterna, Monarki, Privatisering, Republik, Rojalism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s