Nya yrken som blir gamla

En undran om yrken: När kommunerna ska namnge gator är yrken ett vanligt tema. Och det finns en hel del gamla yrken som t.ex. Luntmakaregatan, Saltmätaregatan och Kammakaregatan som fått namnge gator. Vi har här i Åstorps kommun Sotaregatan, Smedgatan, Svarvaregatan, Snickaregatan osv som fått namnge nya gator. Jag har en stilla undran över hur lång tid det tar för nya moderna yrken att bli så utdöda så att dom får namnge nya gator. Vad sägs om Trendanalytikergatan, Varumärkeskonsultgatan, Jobbcoachgatan, Trendspanaregatan, Psykoterapeutvägen eller kanske FAS 3 Gatan. Förhoppningsvis går även Kungsgatan och Drottninggatan att hänföras till denna kategori inom en inte allt för lång framtid. Jag ska erkänna att funderingen är inte helt min egen, utan jag har snott idén från tidningen Språk. En av de mest tänkvärda och roligaste tidningar som finns att läsa.

Dagens väljarundersökning: Om nu någon trodde att dom skulle ta slut så misstog hen sig. Men jag tror faktiskt att jag hoppat över någon av alla dessa väljarundersökningar som publiceras. I dag är det Svenska Dagbladet som publicerar sin undersökning som görs av Sifo. De Rödgröna fortsätter att leda med 48,5% mot Högeralliansens 42,4%. Men eftersom Sverigedemokraterna får 7,6% och både Centern (4,0%) och Kristdemokraterna (4,1%) precis håller näsan över vattenytan så räcker inte resultatet till en egen majoritet. Kristdemokraterna är den stora vinnaren (+1,4) medan Socialdemokraterna (-1,8) är den stora förloraren. Sifo och SvD har konstaterat att det är främst kvinnorna som övergett Högeralliansen sedan valet. Enligt Sifos undersökning är stödet för Högeralliansen bland kvinnliga väljare det lägsta på 15 år. Kan det vara så att det är just kvinnor som är den stora förloraren när Högern väljer att gynna de starka på de svagas bekostnad i syfte att öka klyftorna i samhället?

Dagens privatiseringsfiasko: Ett tecken på att en mycket stor andel av privatiseringarna har blivit fiaskon är väl det faktum att Högern i Stockholm (dvs Moderaterna i praktiken) nu beslutat sig för att sätta stopp för avknoppningarna av kommunens verksamhet till cheferna. Det har varit på tok för många skandaler i Stockholm där det visar sig att Högerledningen i staden skänkt bort kommuninnevånarnas gemensamma egendom till villiga spekulanter som sedan kort tid efter kunnat sälja verksamheten med rejäl vinst. Stockholms stad har fällts flera gånger för usla affärer. Och nu har det väl slutligen blivit en allt för svår belastning för högerstyret. Alltså är det slut nu enligt Moderaterna. Läst i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Boxningsskandalen: Än så länge har debatten om det ska fortsätta att vara lagligt med offentliga slagsmål med inslag av misshandel i Sverige inte tagit fart ordentligt. Det har varit ganska intressant läsning att läsa kommentarer till boxningsmatchen som skrevs INNAN den skedde. Jag undrar om inte en hel del sportkommentatorer skulle velat göra en del justeringar i sina texter. Tydligen har Frida Wallberg nu i varje fall tillåtits att vakna upp. Och förhoppningsvis klarar hon sig utan allt för bestående men. Däremot är det lyckligtvis slut på boxningskarriären för henne. Intressant är att matchen hade fått dispens för att vara längre än de 6 x 2 minuter som lagen i Sverige i dag tillåter. Olyckan skedde efter dessa 6 ronder. Vi kan också notera att trots påpekandena om hur väl förberett det hela är och vilka strikta säkerhetsregler som gäller så visar det sig att när det behövdes en bår för att hämta Linda från ringen så var den bår som fanns för stor. Den kunde inte tas upp i ringen förrän den plockats sönder. Förbjud professionell boxning och andra kampsporter som tillåter slag och sparkar mot huvudet! Verksamheter där syftet är att skada motståndaren handlar inte om sport.

Lämna en kommentar

Under Idrott, Moderaterna, Privatisering, Språk, Stockholm, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s