EU och hyckleri

Snuset (och EU) räddat: Det verkar nu stå klart att svensken kan fortsätta att snusa som tidigare utan att EU lägger sig i vårt snusande och hur vårt snus smakar. Och det är ju tur, inte bara för svenska snusare utan också för EU:s framtid i Sverige. Jag är inte snusare och tänker inte börja snusa heller. Jag kan inte begripa hur man kan stoppa skiten i munnen. Men jag föredrar att folk snusar än att de röker. Snusaren stör inte andra med sitt snusande. Det gör däremot rökare, som är ett jävla pack. Till det kommer att rökningen är klart farligare och mer ohälsosam för den som missbrukar drogen än snusandet är. Det är för mig alltså obegripligt att man från EU:s sida förbjuder snus men låter folk fortsätta röka. Hade man förbjudit försäljning av all tobak också hade jag förstått det. Men inte som det är nu. Det är hyckleri och beror på att tobaksindustrin har mer pengar än snusfabrikanterna. Läst i Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio.

Moderat praktidé: Det finns ibland Moderatpolitiker som får praktfulla idéer. Det kan förekomma att dom kommer på något bra, men oftast är det mindre bra. Och ibland är det ganska korkat. Det här tillhör den senare kategorin, dvs de korkade idéerna. I korthet har Moderaten Magnus Isaksson i Kalmar fått information om att personal inom den kommunala hemtjänsten inte sköter sitt jobb ordentligt. Och han får då snilleblixten att man ju kan anställa ”spioner” som timvikarier och så kan dom rapportera till Kalmar kommuns egen SÄPO-avdelning allt misstänkt. Jag tror att Magnus ska fundera en gång till innan han försöker lösa ett eventuellt problem på det här viset. Det skapar ännu värre problem. Hur det kan gå med ”personalspionage” och ”sladder” på en arbetsplats kan man se om man läser om mina egna kollegor på Migrationsverkets Förvar i Kållered. Det går åt skogen!

Misstag: Och till sist lite utrikesnyheter. I Jerusalem har en man skjutits ihjäl vid Klagomuren. En säkerhetsman fick för sig att mannen var en militant palestinier sedan han tyckt sig ha hört honom säga ”Allahu akbar” (”Allah är störst”). Och palestinier som pratar om Allah ska naturligtvis skjutas ihjäl. Tyvärr visade det sig att mannen var israel, och då var det ju fel att skjuta ihjäl honom. Ihjälskjutande drabbar bara palestinier. Bland annat Aftonbladet.

Lämna en kommentar

Under EU, Israel, Migrationsverket, Moderaterna, Palestina, Rökning, Snus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s