Moderater är egoister

Egoismen frodas i de rika Moderatghettona: Svenska Dagbladet har granskat vilka svenska kommuner som tar emot en stor andel flyktingar och vilka som är snåla med att solidariskt ställa upp och ta emot de flyktingar som kommer till Sverige för att få en fristad. Och inte alls förvånande är det de rika Moderatghettona som ligger i den absoluta botten. Landets 20 fattigaste kommuner tar emot 5 gånger så många flyktingar per innevånare än vad landets 20 rikaste kommuner gör. Man kan riktigt se hur egoismen och snålheten strålar ut från dessa Moderatghetton som inte vet vad solidaritet handlar om. Och med en Utvisningsminister som ansvarig, och som även han är Moderat, så sker det naturligtvis inga hot eller krav på partikamraterna att ta sitt ansvar. Rika moderatkommunen Lomma som är granne med Malmö har tidigare inte tagit emot några flyktingar alls men har ”tvingats” till ett mindre mottagande. – ”Då sa vi att det går inte att fortsätta så, det är inte schysst. Men samtidigt är vi grannkommun med Malmö och hade ju sett vilka problem de har där” kommenterar moderaten Anders Berngarn det hela med. Men om de rika moderatgrannarna som Lomma och Vellinge hade tagit sitt ansvar från början hade kanske Malmös problem varit mindre? Moderater har alltid varit egoister och under ytan finns en stark rasism.

Fredrik Reinfeldt övervakar Carl BildtUSA:s spionageskandal: Det har varit riktigt spännande att studera reaktionerna från olika håll på avslöjande av hur USA bland annat avlyssnat och spionerat på EU:s tjänstemän och politiker. Och naturligtvis är reaktionerna både förvånade och irriterade. Allt fler ställer krav på att Edward Snowden ska erbjudas asyl på olika håll i Europa, och att alla förbindelser med USA ska brytas tills klarhet har uppnåtts. En som dock inte verkade förvånad var Carl Bildt som berättade att han utgick från att vi är avlyssnade. Av bilden att döma är han i varje fall avlyssnad av chefen. Men det är en bild som ljuger, för Carl Bildt gör som han vill utan att bry sig om Fredrik Reinfeldt eller andra. Men egentligen blir jag inte förvånad över att Carl Bildt inte blir så förvånad. Sverige anses ju, trots den formella alliansfriheten, vara en av NATO:s mest trogna vänner. Många inom NATO anser att man kan lita mer på Sverige än många formella medlemmar i NATO. Men USA:s bortförklaringar är egentligen skrattretande. ”Det är inte ovanligt att olika länder söker information om varandra” säger utrikesminister John Kerry. Och ”Vi agerar som alla andra” säger chefen för USA:s underrättelseorgan. Fast jag hörde precis Carl Bildt i TV vara upprörd över att ryssar spionerat och avlyssnat svenska diplomater. Den upprördheten var större än över avslöjandena av USA:s avlyssning.

Kristdemokraterna på Almedalen: I går var det Kristdemokraternas dag i Almedalen och Göran Hägglund ville minska gruppstorlekarna på Förskolorna genom att höja maxtaxan. Och sedan drog han visst lite roliga skämt också. Dagens Nyheter uppmärksammar med glädje att Göran Hägglund vågat prata NATO och man hoppas väl att det hela ska leda till ett NATO-medlemskap. Fast jag har inte riktigt förstått varför? Visst är vi en trogen allierad med NATO redan i dag. Mer trogen än många medlemmar, trots vår formella alliansfrihet. Men varför medlemskap. Det kommer att ställa krav på mer pengar till militären bland annat.

Sverigedemokraterna i kris: I dag har det varit Sverigedemokraternas dag i Almedalen. och egentligen borde man förbigå det hela med tystnad. Sverigedemokraterna är i dag ett parti som har problem. Och oron inom partiet över alla avslöjanden om verkligheten inom partiet är stor. SD är inte ett parti som alla andra. Och det faktum att ungdomsförbundet inlett samarbete med ett stort antal rasistiska organisationer i Europa säger en del. Men det är inte synd om Sverigedemokraterna. Dom har sig själva att skylla.

Lämna en kommentar

Under Egoism, EU, Flyktingmottagande, Integration, Kristdemokraterna, Moderaterna, NATO, Reinfeldt, Sverigedemokraterna, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s