Barack Obama och skämsfilten

USA:s skamfilade rykteUSA pinsamma jakt på Edward Snowden: Den amerikanska maktens jakt på Edward Snowden, som avslöjat hur USA spionerat och avlyssnat miljoner icke-amerikaner, och dessutom flera allierades ambassader förutom EU:s administration tar nu allt mer löjliga vägar. Under gårdagskvällen tvingades ett flygplan med Bolivias president Evo Morales ombord att landa i Wien på sin väg från Moskva till Bolivia. På order av USA vägrade bland annat Frankrike, Italien, Portugal och Spanien flygplanet att passera deras luftrum innan det landat i Wien och alla passagerares pass hade kontrollerats och planet genomsökts. Allt i jakten på Edward Snowden. Bolivias FN-ambassadör Sacha Llorentty Solíz kallade det österrikiska beslutet att kontrollera flygplanet för en ”aggression”. Evo Morales själv anser att det är en grov kränkning av hans diplomatiska immunitet. Först på onsdagsmorgonen öppnade Spanien sitt luftrum så att planet kunde fortsätta. Det är allt mer uppenbart att Edward Snowden har fler och ännu mer för USA pinsamma avslöjanden att komma med om USA:s ljusskygga verksamhet. Stora delar av Latinamerika rasar över att man fortsätter att behandla de Latinamerikanska staterna som mindre värda. Jag undrar om USA hade kunnat kräva att ett flygplan med Frankrikes president eller Storbritanniens drottning ombord för att genomsöka planet. Eller hur Vita Huset hade reagerat om ett plan med Barack Obama ombord tvingats landa för genomsökning av Ryssland? Det är dags för Barack Obama att dra skämsfilten över huvudet!

Höj taket i Arbetslöshetsförsäkringen: En klar majoritet av svenskarna (även en klar majoritet av moderata väljare) tycker att det är dags att höja taket i A-kassan. I dag kan du inte få ersättning från Arbetslöshetsförsäkringen baserat på en högre inkomst än 18.700 kronor i månaden. Det är alltså den inkomst som beloppet på maximalt 80% är uträknad. Och till detta kommer att det utbetalda beloppet dessutom straffbeskattas jämfört med om du jobbat. Det är dags att inse att Arbetslöshetsförsäkringen är en försäkring, precis som Sjukförsäkringen är. Bidrag däremot är t.ex. ROT och RUT där andra skattebetalare ger ett bidrag till en viss grupp. Däremot hör jag att Fredrik Reinfeldt lovat att åter avskaffa den differentierade avgiften till A-kassan som han införde strax efter att han kommit till makten 2006. Alltid något.

EU godkänner bidragslinjen: Mycket tyder på att EU kommer att fortsätta att godkänna att det svenska affärsflyget skattesubventioneras även i fortsättningen. Istället för att flygpassagerarna betalar vad en biljett kostar kommer kommuner, landsting och stat att kunna fortsätta använda skattepengar till bidrag och subventioner till flyget. Se Dagens Nyheter, Sveriges Radio och SVT.

S förräderi: Jag ser att Socialdemokraterna nu plötsligt bestämt sig för att stödja att Sverige går med på att träna med NATO:s snabbinsatsstyrka, Nato responce force. Det vill säga ännu ett steg i riktningen att totalt avskaffa den svenska alliansfriheten och istället bli en del av USA:s militärunion. Skamligt! Det är kanske inte så konstigt att många svenskar inte tycker att det är någon större skillnad på de svenska partierna.

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Bidragssamhället, Bolivia, Flyg, NATO, Obama, Socialdemokraterna, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s