Byråkratikoloss

DatorIT-kolossen: Ett av de bästa debattinlägg jag läst på länge fanns i Dagens Nyheter för ett par dagar sedan. I IT och administration har perverterat vården skriver Jonas Söderström: – ”Byråkratin har bytt skepnad. Allt ska dokumenteras av alla i kontroll- och styrsystem som gränsar till statistikfetischism. Sverige är i dag på väg mot en administrativ infarkt. Vi måste skära ned den IT-drivna och överdrivna administrationen.” Det ligger mycket i det upprop för en bättre sjukvård som jag berättade om den 21 och den 24 juni. I dag har detta upprop fått närmare 90.000 underskrifter. Det påpekas där att läkarna i Sverige är de i Europa som tillbringar minst tid med sina patienter. Tyvärr var ju reaktionen från ansvarig minister ”komplett nonsens”. Men det sade nog mer om ministern än om uppropet.

Svarta pengar till svartklädda: Eller kanske på engelska, Black money for the Black Army. Det är Sveriges Radio som avslöjat att AIK fått ungefär 12 miljoner kronor från säkerhetsbolaget Skyddsteknik. Ett företag som just nu utreds för omfattande ekonomiska skumraskaffärer. Bolaget har starka kopplingar till det konkursade bolaget Panaxia som ju också var en enda stor ekonomisk bluffhärva. Fast från AIK:s sida vet man inte ett dugg om några 12 miljoner kronor? Nähä! Det var inte så länge sedan det avslöjades kopplingarna mellan AIK:s supportrar i Black Army och Hells Angels. Den svarta dressen är verkligen passande för de skumma affärerna. Läs även i Aftonbladet och Expressen.

Och på tal om bedrägeri så dras snaran allt mer åt kring det konservativa regeringspartiet i Spanien, Partido Popular. Det står allt mer klart att partiet fifflat rejält med bidrag och mutor.

Arbetslinjen: Det är tydligt att det finns de som inte är lönsamma i Arbetslinjens dagar. Sedan herrarna och damerna inom Högeralliansen fick makten i vårt land har arbetslösheten bland ungdomar med funktionshinder ökat med 350%. DHR har räknat ut att den enda som överhuvudtaget nämnde ordet ”funktionshinder” i sitt tal i Almedalen var Stefan Löfven. För resten var det tydligen inte ens ett problem.

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Byråkrati, Datorer, Funktionshinder, Idrott, Sjukvård, Spanien, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s