Klavertramp och annat

Dagens klavertramp: Vad sägs om: – ”Idrott eller lagsport där det krävs fysiska insatser kan jag acceptera som idrott. Fotboll, innebandy m.fl. där vi pratar om fysiskt idrottsutövning inkluderas, men definitivt inte ridning.” och sedan fortsättningen: – ”Visst, man behöver skicklighet i vad det än vara må, men ridsport är definitivt diskvalificerad som idrott” Allt sagt av den tydligen mycket intelligente och allmänkunniga Sverigedemokratiska ordföranden uppe i Roslagen, Mikael Rahm. Upplagt på SD:s officiella hemsida, men tydligen bortplockat när det insågs vilket klavertramp det var. Undrar vad SD anser om schack? Kommentaren från vår OS-silvermedaljör Rolf-Göran Bengtsson om ifall Mikael Rahm har fel: – ”Ja, han är helt dum i huvudet” tycker jag är ganska klockren. Jag gillar inte att sitta på en häst, men beskrivningen av Sverigedemokraten instämmer jag i. För övrigt tycker jag inte att boxning är en sport. En verksamhet där målet är att skada motståndaren är inte sport, det är bara misshandel.

Svarta pengar förblir svarta: Skatteverket ska börja ta itu mer på allvar med fifflet med ROT och RUT. Reformen som genomfördes för att göra svarta pengar vita har skapat en ny marknad för fiffel och båg. Skattebetalarnas subventioner av villaägarnas utbyggnader och fönsterputsningen och städningen för högavlönade har blivit populärt – bland de som kan utnyttja bidragen. Den som bor i en hyreslägenhet har ingen nytta av ROT-bidragen. Men man får vara med och finansiera det till villaägarna. Den som är lågavlönad har ingen nytta av RUT eftersom man inte har råd att själv stå för den egna insatsen. Men man får snällt hjälpa till att finansiera bidragen till de med höga inkomster som har råd att låta någon annan städa och putsa fönstren. Se Sveriges Radio och Svenska Dagbladet.

Fortsätt säga Nej till EuronDagens rubrik: Jag såg en tidningsrubrik som lydde: ”Lettland på väg mot euron” på ekonomisidorna i min lokala Helsingborgs Dagblad. Och det är väl i och för sig troligtvis riktigt. Men då får man allt strunta i vad letterna tycker. Eller också satsa en rejäl summa slantar på att hjärntvätta samma letter. Enligt de senaste opinionsundersökningarna så säger 53% Nej och 22% Ja till att införa Euron. Men när det gäller närmanden till EU och Euron så brukar makthavarna snabbt hitta genvägar förbi folket. Nyligen gick ju Kroatien med i EU. Och det beslutet har stöd av mindre än en tredjedel av kroaterna. En knapp majoritet röstade Ja i folkomröstningen. En klar majoritet struntade i folkomröstningen.

Krisen i vården: För några dagar sedan sändes i TV ett inslag om akut kris inom förlossningsvården i Skåne. Personalen klagade över att det inte var tillräckligt med personal samtidigt som dom inte hade platser till alla som skulle föda. Det anställningsstopp som gäller i den skånska sjukvården (för att kunna hålla skatten nere) får svåra konsekvenser. Då rapporterades att sjukhusledningen beslutat att stänga flera rum (och alltså minska antalet platser) för att avlasta personalen. Nu ser jag att även politikerna tagit sitt ansvar. Personal som beviljats semester och är på semester kommer att beordras in att arbeta! Kanske är det dags att inse att det finns för lite personal!

Dagens kärnkraft: Jag ser att det uppstått en ny läcka i det förstörda kärnkraftverket i Fukushima. Radioaktiva ämnen i grundvattnet har 90-dubblats på tre dagar, och man vet inte var det kommer från. För övrigt är kärnkraft en helt säker verksamhet! De olyckor som hänt är bevis för att olyckor inte kan hända.

För övrigt ser jag att AIK fortsätter att förneka någon kännedom om några pengar från bedrägeribolaget Skyddsteknik. Fast jag har inte sett någon kommentar från Thomas Gravius, mannen som dels satt i AIK:s styrelse OCH dels nu dömts till två års fängelse för fifflet inom AIK:s f.d. huvudsponsor Panaxia. Nu får kanske AIK betala tillbaka bedrägeripengarna – 12 miljoner.

Lämna en kommentar

Under Bidragssamhället, EU, Euro, Idrott, Kärnkraft, Lettland, ROT-avdrag, RUT-avdrag, Sjukvård, Skattefusk, Skåne, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s