En bloggare retar upp sig

Dopning: I gårdagens Dagens Nyheter lyckades författarinnan Lena Andersson under rubriken Dopning för att orka arbeta prestera en helsida som i stort sett gick ut på att försvara cyklisterna som dopar sig i t.ex. Tour de France. Jag får efter att ha läst hela sidan flera gånger ändå inte riktigt ihop hennes resonemang. Jag undrar om Lena själv hade stoppat i sig något innan hon skrev. Utan omdöme var det i varje fall.

Upprörande dom: I Sverige är vi, efter en dom i Högsta Domstolen, på väg att släppa ut ett antal grova skattefifflare och bedragare ur fängelset i förtid. Läser jag bland annat i Dagens Nyheter. Efter ett utslag i Europadomstolen har man konstaterat att skattefifflare inte kan dömas till två straff, dvs både skattetillägg och sedan fängelsestraff. Och politikerna har inte fått tummarna ur r-ven och anpassat lagstiftningen trots att man haft tid till detta. Alltså börjar nu grova bedragare släppas ut ur fängelserna och till och med kanske få skadestånd för tiden i fängelse. Något som naturligtvis är direkt upprörande. Men så är det, ekonomiska kriminella kommer alltid lättare undan. Begår du grova brott i trafiken kan du både få fängelse och bli av med körkortet och få betala skadestånd. DÄR är det inte frågan om att inte kunna dömas till flera straff. Skandal!

Upprörande dom: Och i USA har en jury i Florida frikänt den 29-årige vite George Zimmerman sedan han skjutit ihjäl den 17-årige svarta Trayvon Martin. Trayvon var obeväpnad och jagades av George, men enligt domstolen sköt han i självförsvar. Skandal!

Lämna en kommentar

Under Dopning, Idrott, Skattefusk, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s