Högerdrägg

Högerpacket slår till igen: Jag ser att högerdrägget slagit till på nytt. Den italienska migrationsministern Cecile Kyenge från det Socialdemokratiska Demokratiska partiet utsattes för bland annat kastade bananer vid ett möte för någon dag sedan. Cecile Kyenge kom till Italien 1983 från Kongo. Och det var alltså det faktum att Cecile Kyenge är italiens första färgade minister som tidigare fått företrädare för högerpartiet Lega Nord att kalla henne för en orangutang och som nu alltså kastade bananer på henne. Cecile Kyenges kommentar var att det var slöseri med mat men hennes övriga ministerkollegor har reagerat mycket upprört. Men är det någon som är förvånad när högerdräggen slår till? Se Aftonbladet och Expressen.

CigarettfimpVåra egoistiska rökare: Under rubriken Tvinga tobaksindustrin ta ansvar för fimpskräpet går företrädare för Håll Sverige Rent och riksdagsledamöter från Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet ut och kräver hårdare tag mot alla de cigarettfimpar som helt lagligt kan slängas på marken och i naturen. När det gjordes olagligt att kasta skräp i naturen så undantogs av någon för många obegriplig anledning just cigarettfimpar. Resultatet är att varje dag slängs 2,7 miljoner fimpar på marken i vårt i övrigt vackra land. Och dom försvinner inte till nästa dag. 60% av allt skräp på marken är just cigarettfimpar. Totalt under ett år hamnar omkring 1 miljard cigarettfimpar på marken – helt utan någon konsekvens för ligisterna. Naturligtvis är det så att det inte finns någon anledning att undanta cigarettfimparna från det kriminella i att skräpa ner i naturen. Och självklart är det så att producentansvaret gäller. Dvs producenterna av skiten ansvarar för de sopor deras produkter skapar. Dvs genom att bekosta renhållning. Varför inte kräva att cigarettpaket utrustas med utrymme för fimpen precis som snusdosor i dag har ett fack för de använda prillorna? Men det mest självklara är att alla våra rökare inser att det faktiskt inte bara är att släppa fimpen på marken när man rökt färdigt. Ta ditt ansvar din förbannade rökare. Gå och titta på marken några minuter så förstår du varför! Aftonbladet.

Våra förmögenheter: Svenskarna har just nu mer pengar på banken än vad man någonsin haft tidigare. Trots dålig ränta på bankkontona föredrar vi i ökad utsträckning att ha vårt sparande på ett bankkonto istället för att t.ex. köpa aktier som bankerna tydligen hellre vill att vi ska köpa. Dom tjänar väl ännu mer på det kan jag gissa. Men min gissning är att svensken är intelligent. Dels är det naturligtvis så att för en mycket stor andel svenskar så finns det inga pengar att spara. Så det ökade sparandet beror nog snarare på att de som har slantar över har fått ännu fler slantar över. Men vårt missnöje med slipsnissarna som sitter och spekulerar bort våra pengar (medan man tjänar allt för mycket på det) har ökat. Pengarna på bankkontot finns tillgängliga omedelbart. Och dom förlorar inte i värde. Vi låter hellre pengarna växa med 1 procent än chansar på att dom kanske ökar med 5% eller kanske minskar med 50%. Vi är ganska intelligenta! Sveriges Radio. Men banker är ju aldrig nöjda.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Högerextremism, Italien, Miljö, Rasism, Rökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s