Fortsatt jakt på de svaga

ArbetsförnedringenSätt åt dom – eller så minskar man arbetslösheten: Från 1 september införs, i jakten på de arbetslösa, nya regler för de arbetslösa. Från 1 september införs ovillkorligt krav på att alla arbetslösa måste månatligen rapportera in listor på sökta jobb. Inte bara efter överenskommelse med den egna arbetsförmedlaren. Och sedan ska A-kassan informeras om detta. A-kassorna räknar med 160.000 nya ärenden varje år och har anställt sammanlagt ungefär 150 nya handläggare bara för att administrera systemet. Och det visar att den intensifierade jakten på arbetslösa är en del i Högeralliansens Arbetslinje. Det skapar ju nya jobb – på A-kassorna och Arbetsförmedlingen. Och även alla Sveriges företag kommer kanske att få anställa ny personal. I ännu högre utsträckning än tidigare kommer arbetslösa att tvingas söka en massa jobb dom vet att dom inte får, men för att uppfylla kvoten gäller det att skicka in jobbansökningar. Arbetsgivare som utannonserar lediga jobb kommer att dränkas i meningslösa ansökningar. Antingen får dom anställa personal för att administrera ”Nejtackandet” eller också kommer dom helt enkelt inte att utannonsera lediga jobb utan dessa går i ännu högre utsträckning till vänner och bekantas bekanta. Men jakten måste ju intensifieras. Se Sveriges Radio och Svenska Dagbladet och Aftonbladet.

Oenighet i Alliansen: Vattenfalls Nuonfiasko börjar tära på vänskapen inom Högeralliansen. Det är uppenbart att nuvarande Moderatledning har som strategi att lägga all eventuell politisk skuld på Maud Olofsson. Och det tycker naturligtvis inte Centerpartisterna är speciellt kul. Vår Moderata Finansmarknadsminister Peter Norman har ju hävdat att dåvarande Näringsministern Maud Olofsson inte informerat övriga partiledare. Men det står ganska klart att detta är en lögn för att slippa sprida skulden utanför Maud Olofssons närhet. Även normalt tänkande människor inser att när ett svenskt företag gör den största affären någonsin inom svenskt näringsliv så hålls helt självklart ägaren informerad. Och det finns dokumenterat att den information som Maud Olofsson fått har lämnats vidare inom Högeralliansen. Jag har inget till övers för Maud(eraten) Olofsson, men i det här fallet är det fult att smita undan ansvar och lägga hela skulden på en minister som inte längre sitter kvar. Skäms! För övrigt står det också klart att det fanns gott om varningar för att priset var på tok för högt.

Festung Europa: Antalet flyktingar som kommer till Sverige från Syrien är mindre än väntat. Migrationsverkets prognos över antalet asylsökande totalt i år har nu skrivits ner med nästan 10.000. Och det är säkert något som gläder vår Utvisningsminister Tobias Billström. Och vid en första tanke hade det varit positivt. Om färre flyktingar söker asyl i Sverige kan det ju bero på att det är färre flyktingar från hela världen som behöver söka asyl. Det kunde ju vara så att EU gjort insatser i världen som gjort att färre behöver asyl. Men tyvärr är det inte så. Istället är det EU:s intensiva arbete på Festung Europa, dvs att göra det svårare för flyktingar att ta sig till Europa som gjort att det är färre asylsökande än budgeterat. EU satsar stora resurser på att skapa en mur (främst mellan Grekland och Turkiet) för att förhindra flyktingar att ta sig in inom EU:s gränser. Dom får väl klara sig bäst dom vill nå’n annanstans!

Sverigedemokraterna slår till igen: Så har vi nästa Sverigedemokrat som trampat i klaveret. Efter Almedalen ringdes CUF:s ordförande Hanna Wagenius upp av en Sverigedemokrat som sade: – ”Hej din lilla landsförrädare. Jag ska hitta dig och döda dig”. SD-glinet har nu erkänt med kommentaren: – ”Jag är 17 år, jag trodde hon skulle fatta att jag skämtade”. Och det är ju tyvärr samtidigt ett inlägg i debatten om sänkt rösträttsålder. Jag hade funderingar på om det inte är dags att sänka rösträttsåldern, men efter den kommentaren så tvekar jag!

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Arbetslöshet, Asylpolitik, EU, Maud Olofsson, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s