Om hjältar

Carl B Hamiltons misslyckande: I en lång debattartikel i Svenska Dagbladet i dag berättar folkpartisten Carl B Hamilton att Högeralliansen har misslyckats. Ja, han skriver ju naturligtvis inte riktigt så. Men Carl B Hamilton har vid flera tidigare tillfällen hävdat att det är rätt med ökade löneskillnader och inkomstskillnader. Och i sin debattartikel hävdar han att de ökade inkomstskillnader som OECD och den fula Sosseoppositionen skriver om bara är rent statistiknys. Vi har inte alls fått några ökade inkomstklyftor. Att lönerna ökat mest för de med högre inkomster har inte fått den effekten. Att A-kassa och Sjukförsäkring har försämrats så att många fler står utan försörjning har inte fått den effekten. Att skattesystemet ändrats så att sjuka och arbetslösa straffbeskattas samtidigt som andra skatteåtgärder istället varit förmånliga för de med goda inkomster och förmögenheter har inte heller fått den effekten. Allt är bara statistiknys ty med statistik kan Carl B Hamilton bevisa allt. Bland annat då att han misslyckats och klyftorna har inte ökat. Låt oss ta ett exempel. Tjalle Tvärvigg jobbar deltid och tjänar 13.000 kronor. På den summan betalar han 2.373 kronor i skatt. Tjalle Tvärviggs syster Beata Tvärvigg är sjukskriven men tjänar lika mycket eftersom hon jobbade heltid, alltså 13.000 kronor. Men hon betalar då 917 kronor mer i skatt än Tjalle, sammanlagt 3.290 kronor. Tjalles brorsa Kutte Tvärvigg är arbetslös. Han tjänar också 13.000 kronor i månaden och betalar lika mycket mer i straffbeskattning, 917 kronor extra varje månad. Tjalles mamma, Hulda Tvärvigg, är pensionär och tjänar också 13.000 kronor. Men eftersom hon är pensionär betalar hon ”bara” 261 kronor extra i straffbeskattning varje månad jämfört med Tjalle. Se Lena Mellin i Aftonbladet.

Sverigedemokraterna som allsköns bråte: Sverigedemokraterna i intern konflikt har Sveriges Radio satt som rubrik på sitt inslag i Gomorron Världen om Sverigedemokraternas starkaste fäste – i grannkommunen Bjuv. SD:s starke man i Bjuv (där SD fick 19,3% i senaste valet) är Allan Jönsson. För några år sedan hotades Allan Jönsson av uteslutning ur Sverigedemokraterna sedan han varit mycket kritisk till allt för höga ersättningar till den högsta gräddan inom partiet. Jimmie Åkesson och hans närmsta vänner i SD-ledningen har ganska rejäla löner. Nu kom partiledning till slut fram till att det skulle kosta för mycket att slänga ut Allan Jönsson, så han fick vara kvar. Frågan är hur hans ställning är efter sina nya uttalanden i SR:s program. – ”Vi är en magnet för allsköns bråte egentligen. Har man då en avvikande åsikt mot samhället, så tror man oftast att man kan implementera det i vårt arbete och det har gått snett många gånger” konstaterar Allan Jönsson. – ”Vi är en magnet för allsköns bråte” tycker jag faktiskt är en ganska bra definition på SD:s verksamhet. – ”Invandringsfrågan, det är ingen outtömlig källa” är ett annat citat som kanske inte heller är så populärt inom SD-ledningen. Ja du Allan, undrar hur populär du är hos Jimmies vänner nu?

Den israeliska hjälteglorian: Efter att ha läst det debattinlägg Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, skriver i dagens Expressen är jag böjd att ta tillbaka all kritik av den Israeliska politiken. Istället visar det sig att den Israeliska staten är utrustade med hjältegloria. Fast han glömmer att skriva något om bosättningar på ockuperad mark…

Lämna en kommentar

Under Carl B Hamilton, Folkpartiet, Israel, Samhällsklyftor, Skatter och ekonomi, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s