Terror, Fred och Terror

Terrorhot! Eller? USA har gjort stor affär av ett förmodat terrorhot från al-Qaida. Och det kan finns tre skäl till den stora publiciteten. Det kan ju faktiskt vara så att al-Qaida planerar en större attack. På kort tid har ett antal spektakulära rymningar skett från fängelser i området. Alltså ett reellt hot. En annan teori är att NSA och CIA vill visa att deras avlyssning av hela världen som avslöjades av Edward Snowden faktiskt är viktig för allas vår säkerhet. Dom måste utföra denna avlyssning för att trygga vår liv och säkra demokratin. Och en tredje teori är att det handlar om den amerikanska militärbudgeten som är på väg att minskas ner. Och det vill naturligtvis inte den militärindustriella koalitionen. Alltså gäller det att peka på att USA är fortsatt hotat och måste satsa mer på militären – inte skära ner. Vad tror ni? Svenska Dagbladet och Sveriges Radio. Och inte ens om det inte blir någon spektakulär attack så kan vi veta vad som är sant. Händer inget så kan det ju beror på att det inte heller planerades något, men det kan ju också bero på att det ställts in pga publiciteten. Sveriges Radio.

Till stöd för fredsförhandlingar: I syfte att förbättra klimatet i de nyligen återupptagna fredsförhandlingarna mellan Israel och Palestina har den Israeliska regeringen beslutat att utöka statsbidragen till judiska bosättningar på ockuperad mark. Flera bosättningar som till och med Israel kallat för illegala bosättningar ska nu få bidrag. Antalet bosättningar på ockuperad palestinsk mark som ska få bidrag från den israeliska staten ökas från 85 till 91. Åtgärden görs naturligtvis precis när förhandlingarna har återupptagits för att förbättra förhandlingsklimatet? För man vill ju från israelisk sida komma fram till en rimlig kompromiss, eller….? Dagens Nyheter

Sanningen är alltid mer komplicerad än man trott: Utredningen av de båda bröderna Tsarnaev som låg bakom mördandet i Boston visar att sanningen är mycket mer komplicerad än vad man trott. Det framgår att bröderna visade stort intresse för högerextremt material i USA. Det handlade om Vit Makt, Motstånd mot vapenkontroll och olika teorier om att t.ex. det som hände 11 september och i Oklahoma egentligen var myndighetskonspirationer. Detta kombinerat med ett starkt hat mot USA för krigföring i Mellanöstern, Guantánamo och för att avsaknaden av amerikanskt medborgarskap satt stopp för en boxningskarriär. Och till detta ett nyvaknat intresse för extrem islamism som dock inte kombinerades med något intresse för den muslimska gemenskapen. Som sagt, sanningen är nästan alltid ännu mer komplicerad än vad man kan tro av ett första intryck. Läst hos BBC.

Lämna en kommentar

Under Israel, Militär, Palestina, Terrorism, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s