Nyttan med Mona Sahlin?

Mona Sahlin vs Mikael Wiehe: I en debattartikel i Aftonbladet berättade Mikael Wiehe om varför han inte vill att man ska spela hans låt ”En sång till modet” i samband med en minneshögtid med anledning av 10-års minnet av mordet på Anna Lindh. Mikael Wiehe anser inte att det var ett exempel på mod när de båda asylsökande Ahmed Agiza och Mohammed Alzery tilläts hämtas av CIA på svensk mark för att föras till Egypten där dom båda under en lång tid utsattes för svår tortyr. Mikael Wiehe anser att den svenska eftergiften till USA (undertecknad av Anna Lindh) var ett stort övergrepp och inte alls tydde på mod. Mikael Wiehe tycker istället att man kan spela hans låt ”Just i den här sekunden”. Och då tog det fyr i helsike hos Mona Sahlin som tycker det är direkt skamligt att Mikael Wiehe inte vill att dom spelar hans ”En sång till modet”. Hon tycker att Mikael Wiehe är ynklig och säger att hon aldrig mer ska lyssna på Mikael Wiehes musik. Det ska tilläggas att Sveriges kritiserats hårt av olika internationella organisationer för hemlighetsmakeriet med CIA. Och det har också slutat med att Sveriges fått betala skadestånd till både Ahmed Agiza och Mohammed Alzery på vardera 3 miljoner kronor för den totalt rättsvidriga utvisningen till flera år av omänsklig tortyr. Händelsen är en av de mest skamliga från svensk sida under detta århundrade. Och det är denna händelse som Julian Assange hänvisar till när han vägrar resa till Sverige för förhör. Ska Sverige än en gång i hemlighet lämna ut personer till USA att göra som dom vill med? Jag gillade i övrigt Anna Lindh och hade ett stort förtroende för henne. Men Mikael Wiehe disponerar själv över sin musik. För övrigt kan Mona Sahlin dra dit hon vill, medan jag sätter på Mikael Wiehe i högtalarna!

Mona Sahlin vs Håkan Juholt: Sedan hamnar Mona i hetluften en gång till. Håkan Juholt har ställt upp för en intervju i Oskarshamns-Tidningen. – ”Jag accepterar det som skett och är lojal mot Stefan Löfven. Den lojaliteten fick jag aldrig från Mona Sahlin, som var min företrädare” berättar han. Och förklarar med: – ”jag hade ingen bas i Stockholmskotteriet.” Sedan tycker jag att Håkan Juholt har en ganska bra förklaring på socialdemokratins problem i dag. – ”I början, under Palmes tid, handlade S-politik om att vilja, sedan blev det att välja under Göran Perssons tid. Nu är det dags för en politik att våga återta initiativet”. Tyvärr står inte Mona Sahlin och Stefan Löfven för det modet. Läs även i Expressen.

Nej till kärnkraftKärnkraftens kris: Sveriges Radio berättar i dag om läckorna från den havererade kärnkraftsanläggningen i Fukushima. Varje dag läcker 300 ton radioaktivt vatten ut i Stilla Havet, och man har ingen koll på utsläppen. Och man vet inte vad man ska göra. I alla verksamheter kan de osannolika och omöjliga olyckorna trots allt hända. Skillnaden mellan kärnkraften och annan verksamhet är att konsekvenserna kan bli så fruktansvärda. Det är dags att inse att kärnkraften är ett stickspår som vi bör avsluta så fort som möjligt innan nästa osannolika katastrof inträffar. För övrigt läser jag att Ringhals har problem och går på reducerad effekt. Tillförlitligheten är INTE den bästa.

Jan Björklunds fortsatta skolfiasko: SVT berättar i dag om Sini Lento som fått alldeles fel lärarlegitimation. Och hon är inte ensam om att det har blivit fel, förutom alla förseningar och krångligheter. Det är helt enkelt så att införandet av lärarlegitimationen var inte redo och det har krånglats till och ändrats regler. Det har inte heller anslagits tillräckligt med pengar för att administrera hela härligheten. Som jag har förstått det så är det idag inhyrd personal från bemanningsföretag som sitter och administrerar en stor del av jobbet, utan att ha grundkunskaper. Dom saknar legitimation… Men Jan Björklund har ju fått som han vill.

Mer om friskolefiaskot: För övrigt berättar Aftonbladet mer om bakgrunden till JB Educations konkurs. Det saknades ju 1 miljard i konkursen. Men ägarna har plockat ut ett antal hundratals miljoner ur företaget på senare år. Detta samtidigt som en stor del av affärsidén har varit att eleverna skulle jobba individuellt utan ledning. Det kostar ju mindre. Och se’n räckte inte eleverna till när Jan Björklunds reformer gjorde att antalet elever på de praktiska utbildningarna sjönk rejält.

Lämna en kommentar

Under Anna Lindh, Björklund, CIA, Egypten, Friskolor, Kärnkraft, Mikael Wiehe, Mona Sahlin, Skolan, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s