Spridda budskap och ett skratt

Björklunds misslyckande: Till och med Jan Björklund börjar dra åt sig öronen när det gäller Riskkapitalbolagens kortsiktiga satsningar på friskolor och annan privatiserad offentlig verksamhet. I ett uttalande säger han sig vilja ändra reglerna så att endast långsiktiga ägare ska godkännas. Fast han verkar ha glömt att få klartecken från Pappa Fredrik.

Kapitalet oroliga: Privatiseringsivrarna verkar bli oroliga över det stora folkliga stödet för att begränsa möjligheterna för Kapitalet att fortsätta göra stora vinster på kortsiktiga investeringar i skattefinansierad vård, skola och omsorg. I en debattartikel i Expressen under rubriken ”Valfriheten hotas med vinstförbud i välfärden” berättar de båda folkpartiklarna Anna Starbrink och Lise Lidbäck om alla hemskheterna som kommer att ske om det inte fortsätter att vara fritt fram att tälja guld med smörknivar på skattefinansierad verksamhet och sedan skicka slantarna till en postbox på någon liten ö för att slippa bidra till samhällets skatteinkomster. Och tänk, jag darrar inte av rädsla om jag riskerar att Aleris och Carema osv tvingas dra sig ur! Undrar om deras debattartikel har samordnats med partiledarens utspel ovan.

Israelbosättningar: Jag ser att den israeliska regeringen vidtagit ytterligare åtgärder för att få stopp på de nyligen påbörjade fredsförhandlingarna med palestinierna. I dag står det klart att man officiellt godkänt byggandet av 800-900 ytterligare bostäder i bosättningar djupt inne på ockuperad mark på Västbanken. Några seriösa fredsförhandlingar vill man inte ha så det gäller att göra förhandlingarna omöjliga.

Goda nyheter: För övrigt läser jag goda nyheter. TV-tittandet i juli sjönk med 9% jämfört med förra året. Och tänk, jag är inte heller förvånad. De kommersiella kanalernas utfyllnad med amerikanskt billigt dravel för att fylla ut tiden mellan de långa kommersiella reklaminslagen har satt nya lågvattenrekord i sommar. Ett stort antal TV-kanaler verkar inte ha något annat mål än att fylla ut tiden med rörliga bilder mellan reklamen.

Dagens skratt: Titta gärna på när en ung spoling vid namn Fredrik Reinfeldt för 20 år sedan berättar att Välfärdsstaten är omöjlig som konstruktion. Och det är väl det han fortsätter att arbete efter.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Folkpartiet, Friskolor, Israel, Palestina, Privatisering, Reinfeldt, Skolan, TV, Välfärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s