Vi vill inte ha fred…

Israeliska fredsansträngningar: På onsdag ska de fredsförhandlingar mellan israeler och palestinier som USA:s utrikesminister lyckats få igenom återupptas. För att underlätta (?) dessa förhandlingar har den Israeliska regeringen i helgen beslutat att bygga ytterligare 783 bostäder i den ockuperade delen av Jerusalem och ytterligare 394 bostäder i flera bosättningar på ockuperad mark på Västbanken. Eftersom den Palestinska myndighetens president Mahmud Abbas tidigare sagt att seriösa förhandlingar inte kan genomföras förrän nybyggandet av bostäder på stulen mark har upphört så är detta naturligtvis ett sätt för den israeliska ockupationsmakten att visa att det är dom som bestämmer. Det som händer ska ske på israeliska villkor. Palestinierna ska inte gå och tro att dom har några rättigheter. Att USA och resten av världen inte tydligare protesterar är en skam. Se Sveriges Radio, BBC och SVT.

Fler privatiseringsmisslyckanden: Företaget Apotekstjänst som står för leveranser av medicindoser till en del landsting har akuta ekonomiska problem. Så allvarliga att man tvingas låna 25 miljoner av Halland och Västra Götaland. Återbetalning ska sedan ske genom avdrag på fakturorna under nästan ett år framåt. Att beslutet troligen inte är lagligt fattat har inte så stor betydelse. Skattebetalarna måste ju hjälpa den privatiserade verksamheten att överleva. Oj.

Rojalistiskt bludder: CP Bernadotte är ute och leker. Prins Carl Philip körde av sätter Expressen som rubrik till sin rapportering av STCC-loppet i Östersund. Han hade ”lite oflyt” i sitt senaste STCC-lopp heter det. Är det inte det han brukar ha? Brukar han inte köra av? Hur som helst är det snällt att någon låter dig leka med bilar! Men det hade varit billigare om du kraschat leksaksbilar istället för riktiga Porschar.

Lämna en kommentar

Under Israel, Palestina, Privatisering, Republik, Rojalism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s