Optimisten Annie

Annie Lööf är optimistisk: Expressen har intervjuat Centerledaren Annie Lööf och hon berättar bland annat att hon är optimistisk om att Högeralliansen ska överlever som ett oppositionsalternativ med fyra partier om, som hon säger, ”olyckan är framme och vi får en socialistregering nästa år”. Nu är väl inte den stora frågan om Högeralliansen överlever utan snarare om Annie Lööf överlever som partiledare för ett riksdagsparti eller om hon överlever som partiledare alls. Eller om Centerpartiet överlever? Men uppenbart är att man håller på att förbereda sig för en valförlust ute på den högra planhalvan. Tyvärr är det ju så att en Rödgrön valseger inte innebär någon ”socialistregering”. Men vi får i varje fall en Mittenregering ledd av Socialdemokraterna istället för den Högerregering vi har just nu ledd av Moderaterna och med tre små mer eller mindre högerpartier som fungerar som röstboskap när Fredrik och Anders ger order.

Fortsatt dödande: Israelisk militär har skjutit raketer mot norra Gaza. allt som ett svar på palestinska raketer mot mål i Israel. – ”Israels försvarsstyrkor kommer inte tolerera försök att skada det israeliska folket” kommenterar en militär talesman i Israel det hela med. Och helt naturligt kommer nya palestinska raketer att skjutas mot Israel som ett svar. – ”Palestinska försvarsstyrkor kommer inte tolerera försök att skada det palestinska folket” kommer dessa att motiveras med. Och allt sker naturligtvis som ett försök att förhindra att de förhandlingar som ska återupptas leder till något. Hamas som styr i Gaza vill inte ha några fredsförhandlingar och israeliska militära förespråkare vill inte heller ha detta. Alltså passar man på och skjuter man på varandra vid lämpliga tillfällen.

Naiva politiker: Med anledning av Edward Snowdens avslöjande av hur amerikanska myndigheter övervakar och avlyssnar ALLA, vän som fiende, har en granskning visat att flera av de svenska riksdagspartierna har sina E-post servrar placerade i USA. Och alltså gör det helt fritt fram för amerikanska övervakare att avlyssna deras e-post utan problem och utan några skrupler. Hur naiva får man vara?

Jag tillhör de intelligentas skara! Slutligen läser jag att en forskningsgenomgång som gjorts vid Universitet i Rochester i USA visar att icketroende (s.k. ateister) är intelligentare än troende människor (oberoende av religion). Och egentligen är detta ganska självklart. De flesta troende människor är detta av ren vana. Dom har ärvt sin religion av sina föräldrar och har fortsatt att tro på sagorna utan att ifrågasätta. Icketroende däremot har oftast tänkt efter och kommit fram till att det inte går att tro på sagorna. Alltså är dom mer intelligenta. Se’n ska man naturligtvis inte generalisera, men eftersom de vetenskapliga rönen stämmer överens med min egen åsikt så tänker jag inte ifrågasätta något. Jag kan nöja mig med att vetenskapen visat att jag tillhör de mer intelligenta. Och jag tänker inte påpeka att det finns undantag till alla regler…

2 kommentarer

Under Centern, Högeralliansen, Israel, Lööf, Palestina, Religion, USA

2 svar till “Optimisten Annie

  1. Nu är jag tillbaka i bloggen – vi ses!

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s