Råttorna lämnar skeppet

Råttorna lämnar det sjunkande skeppet: Allt fler i anställda i Moderaternas ledning väljer att lämna det sjunkande skeppet. Eller också handlar det om att det helt enkelt är omöjligt att jobba ihop med partisekreteraren Kent Persson. Senast i raden att hoppa av är kampanjchefen Karin Swanson som lyckats skaffa sig ett annat jobb. Oberoende av vilket som är anledningen till den långa listan på avhoppare, så börjar listan bli lång.

Friskolefiaskot: Det som av ett antal optimister var tänkt som en möjlighet för nya ideer och spännande pedagogik inom den svenska skolan och en chans för små lokala aktörer har istället blivit en lekstuga för kortsiktiga riskkapitalbolag registrerade i en postbox i något skattesmitarparadis. Friskolan har inte blivit vad den lovade. Till och med Jan Björklund verkar börja dra öronen åt sig lite.

Bilfrosseriet: En majoritet av föräldrarna anser att trafiken kring skolorna gör trafiksäkerheten till ett stort problem. Och det största problemet är just alla föräldrar som stressar och ska lämna sina barn. Den tid verkar vara försvunnen när barn kunde gå eller cykla till skolan. Det ska vara bilskjuts. Dagens barn rör sig helt enkelt inte om det inte är arrangerad träning. Barn är mycket sällan ute och leker på lekplatser, och i ännu mindre omfattning skapar sina egna lekplatser där detta går. Att spontant ”sparka boll” på en tom gräsplätt med två stenar som målstolpar verkar vara ett nöje som dagens barn och ungdomar helt glömt bort. Allt ska vara arrangerat och helst ska man få bilskjuts dit. Vart är vi på väg? Dagens Nyheter och Expressen. En arbetskamrat berättade för mig om när han jobbade som lärare. På matten hade dom gått ut med tidtagarur och räknat ut hur fort bilarna körde utanför skolan. Och sedan hade några elever ställt sig med gula västar och hårfönar i händerna och riktat dessa mot bilarna medan andra elever räknade hur stor andel av bilarnas bromsljus som plötsligt tändes!

Och er bloggare känner sig som en gammal kverulant.

Väckarklockor i alla länder – försenen eder!

1 kommentar

Under Barn, Bilism, Björklund, Friskolor, Moderaterna

Ett svar till “Råttorna lämnar skeppet

  1. *hehe* Smarta ungar…

    Mina barn är ute och leker varje dag och dessutom TILLSAMMANS i bland alla fem från fem år till femton fyllda…

    Jag tror att det handlar mycket om hur föräldrarna styr det där med paddor och vardagsmotion/lek

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s