Den sovande statsministern

Det sovande folket: Detta är namnet på en bok som vår statsminister Fredrik Reinfeldt skrev när han var ordförande för Moderata Ungdomsförbundet en gång i tiden. En bok som på mycket underliga vägar försvann från bibliotek osv när Fredrik Reinfeldt blev statsminister. Och han själv och andra bakom boken, som MUF. Timbro och Per Schlingmann, har alla totalt vägrat att kommentera boken. Står till exempel vår statsminister fortfarande bakom påståenden som ”välfärdsstaten en omöjlig konstruktion” eller ”förutom skydd så att människor inte svälter ihjäl så ska ingen annan hjälp fås från det offentliga” eller ”inga bidrag ska skattefinansieras” och vill han fortfarande karakterisera svenskarna som ”det sovande folket”? Men Fredrik Reinfeldt har själv förvandlats till den sovande statsministern så fort hans bok kommer på tal. Vad är det han skäms för? Har han ändrat åsikt? Just nu spelas en pjäs baserad på boken. Och skådespelarna bakom denna kräver svar från Fredrik Reinfeldt. Läs boken och tänk sedan på att författaren nu är vår statsminister.

Alla medel är tillåtna utom dom icke tillåtna: Eller om att ta sig rättigheter man inte har rätt till. Den moderata kommunpolitikern Kerstin Sundén Bergkvist i Sunne tröttnade på ett gäng ungdomar som tydligen festade på stranden. Så hon uppmanade dom i bryska ordalag att omedelbart lämna platsen som var hennes privata mark. Och hon hade kanske rätt i att dom inte uppförde sig helt lämpligt. Däremot skulle hon kanske tänkt ett steg till innan hon hänvisade till privat mark. Det var nämligen Sunne kommuns mark! Och dom undrar nu varför hon har placerat en bastu, utemöbler, grill och en flytbrygga med tak och motor på kommunens mark i brott mot lagen om strandskydd. Taskigt Kerstin, men du ska kanske hålla dig på din egen tomt.

Hurra för Knugen och Silvia: Jo, jag skriver faktiskt detta. Och tänker inte hänvisa till Republikanska Föreningen vid dagens monarkikommentar. Vid besök i Härnösand förärades vårt kungapar vardera en ”palestinasjal” som dom hängde om halsen. Och då tog det fyr i helsike hos Israelvännerna. Lisa Abramowicz från föreningen Svensk Israelinformation tyckte t.ex. att budskapet var oacceptabelt för kungaparet. Vad är det för fel i att markera att man stödjer internationell lag som förbjuder ockupation av annans territorium och att sedan flytta in sin egen befolkning på denna stulna mark? Tyvärr begrep nog inte Knugen och Silvia vad dom gjorde så deras korrekta handlande var omedvetet.

Lämna en kommentar

Under Högeralliansen, Israel, Moderaterna, Monarki, Nyliberalism, Palestina, Reinfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s