Anders Borgs valfläsk

Svensk ekonomi på dekis: Den svenska ekonomiska utvecklingen är inte så mycket att skryta över. Den här bilden har jag snott ur Dagens Nyheter. Och det är ju inte direkt en topposition för den svenska ekonomin. Men vi lyckas klå Cypern, Nederländerna och Italien i varje fall. Det ser dassigt ut kan man säga. Men kanske är det så att Anders Borg tagit intryck av de miljöintresserade som menar att vi kan inte fortsätta att bara öka och öka. Det är en katastrof för miljön.
BNP utveckling i EU
Dassigt för Moderaterna: Det går illa för Moderaterna i nästa väljarundersökning som presenterades av Aftonbladet. Här är just Moderaterna den största förloraren med 24,5% (-1,3) tillsammans med Folkpartiet på 4,6% (-1,7) medan Socialdemokraterna på 33,2% (+1,2) tillsammans med Centerpartiet på 4,9% (+1,2) är de stora vinnarna. För övrigt kan vi notera att Kristdemokraterna får 4,5% (+0,7). Detta innebär att Högeralliansen sammanlagt får 38,5% (-1,1) och vi kan konstatera att det enorma raset för Folkpartiet gjort Centern större än Folkpartiet och Kristdemokraterna också är nästan ifatt. Ska vi få en situation där alla de tre röstboskapen till Fredrik Reinfeldt nu ska balansera på 4%-gränsen? Tillsammans med Sverigedemokraternas 11,3% (+0,6) får faktiskt högeralternativet i den svenska politiken större stöd än de Rödgröna partierna, 49,8% mot 48,4%. Miljöpartiet ökar till 9,1% (+0,2) medan Vänsterpartiet tappar till 6,1% (-1,1). Men dom är alltså med rejäl marginal Sveriges femte största parti, långt före Fredriks tre röstboskap.

Valfläsk från Fredrik: Det är väl troligtvis de usla opinionssiffrorna för Högeralliansen som får Fredrik och Anders att låna upp ytterligare några miljarder för att kunna fläska på med mer skattesänkningar till de som har maten tryggad på bordet. Upp till 590 kronor i månaden i sänkt skatt för de välbetalda och hela 50 kronor i sänkning till pensionärerna. Det är nästan så att det täcker upp för hela sänkningen av pensionerna nästa år. Och det är alltså en ytterligare straffbeskattning av de som blivit sjuka eller förlorat sina jobb. Eftersom dom får betala extra straffskatt pga detta kommer dom naturligtvis att helt plötsligt bli friska eller leta fram jobb som egentligen inte finns. Det ska bli spännande att se om svenska folket låter sig mutas än en gång?

Har folkpartiet tappat tron på friskolorna? Ja, man kan undra detta sedan jag läser att ett antal s.k. ”Resursskolor” i Stockholm hotas av omedelbar nedläggning i samband med skolstarten. Ersättningen för barn i behov av särskilt stöd, dvs barn som kanske pga autism och liknande handikapp kräver speciell skolundervisning, har i Stockholm sänkts kraftigt av det folkpartistiska skolborgarrådet Lotta Edholm. Skolorna är nu osäkra om dom kan öppna på måndag sedan dom i dagarna fått information om de kraftiga sänkningarna. Men det är väl ett led i den s.k. arbetslinjen. De som har det svårt i samhället får baske mig ta sig i kragen och inte bara kräva bidrag! Se gårdagens citat från Master Fredrik Reinfeldts bok Det sovande folket. – ”Förutom skydd så att människor inte svälter ihjäl så ska ingen annan hjälp fås från det offentliga” kan väl vara en lämplig motivering.

Även Kristdemokrater kan trampa i klaveret: Kristdemokraten Annelie Enochson tycker att svenska radiojournalister svär för mycket. Tacka vet hon i Norge där dom tydligen är mycket äldre och seriösare. Jag för min del undrar vad Annelie Enochson egentligen lyssnar på för radioprogram. Jag för min del lyssnar nästan uteslutande på Public Service, Sveriges Radio Program 1. Och jag måste säga att journalisternas svordomar lyser med sin frånvaro. Det är seriösa, informativa och ofta riktigt bra program. Men svordomar? Nja? Eller är det så att Annelie Enochson främst lyssnar på den kommersiella reklamradion? Där härjar ju en hel del trams och dravel. Och svordomar kan nog förekomma i ivern att överträffa konkurrenterna. Men det är ju faktiskt inte journalister som gör programmen. Hörde t.ex. i dag att fjanten Gert Fylking tyckte att man skulle slå ihjäl alla kattungar med en påk! Och den skiten kan man slippa lyssna på. Men det är väl Annelie Enochson och hennes kumpaner som så gärna ville ha kommersiell radio?

Lämna en kommentar

Under Centern, Ekonomi, EU, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Reinfeldt, Skolan, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Väljarundersökning, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s