Om klassresor

Spännande läsning om klassresor: I Dagens Nyheter skriver vår Moderata Utförsäkringsminister, Ulf Kristersson ett spännande epos på debattsidan. – ”Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor” skriver han. Spännande rader som INTE berättar om alla de som blir sjuka, drabbas av en olycka eller kanske förlorar sina jobb och får göra en rejäl klassresa neråt när deras kanske välbetalda arbeten förvandlas till låga och dessutom straffbeskattade sjukförsäkringar och arbetslöshetsförsäkringar. Eller som kanske inte får någon inkomst alls när försäkringarna dras in för att förbättra statistiken över utanförskapen. Fast det är nog inte just den typen av ”klassresor” som moderaten Ulf Kristersson tänker på i sin i övrigt ganska komiska epos. För övrigt ser jag att kalkylerna över kostnaderna för sjukförsäkringen ökar mer än budgeterat. Sjukskrivningarna ökar helt enkelt mer än man tänkt sig. Det handlar om ett antal miljarder i kostnader som Anders Borg inte tycker om. Det är väl risk för att reaktionen från Högeralliansen på den ökade stressen i samhället (det är de psykosociala sjukdomarna som ökar mest) kan bli ytterligare indragningar i reglerna. Kan man inte komma åt problemet på ett sätt så får man ju vara innovativ och tänka ut andra metoder.

SkolanSkolkrisen: John Bauer-konkursen var inte den första privata friskolan som lämnade in. Och med all säkerhet inte heller den sista. En titt på boksluten för 129 företag inom branschen visar att var fjärde just nu redovisar minussiffror. En överetablering på en krympande marknad kommer att skörda fler offer. Senaste konkursen är egentligen Wäsby restaurangskola som i onsdags meddelade att höstterminen var inställd. Konkurs! Ska vi se hur många fler elever som precis före skolstart få veta att utbildningen är inställd? Läs i Helsingborgs Dagblad.

Dagens klavertramp: Dagens klavertramp måste vara det multinationella MTR:s platsannons i Stockholm. Dom berättade i annonsen att dom inte tog emot ”praktikanter, arbetstränande personer, funktionshindrade eller liknande”. Och det tog ett litet tag innan dom insåg att klavertrampet kunde skada anseendet så formuleringen togs bort. MTR är det bolag som bland annat kör tunnelbanan i Stockholm på uppdrag för SL. Annars är MTR, Mass Transit Railway, ursprungligen tunnelbanebolaget i Hongkong. En intressant fråga är vad ”liknande” innebar i den ursprungliga tanken?

Vems sanning: I tisdags sände SVT programmet Min sanning där den förre moderatministern Sven Otto Littorin fick berätta ”sin sanning” om prostitutionshärvan som blev hans fall – utan någon motsägelse. I går publicerade Aftonbladet en annan sanning, Annas egen sanning. Läs den berättelsen!

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Friskolor, Handikapp, Privatisering, Prostitution, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Skolan, Ulf Kristersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s