Strid inför öppen ridå

Jag vill inte leva på 680 kronor om dagen: Arbetsförmedlingens styrelse har tagit det ytterst ovanliga beslutet att förklara att dom inte har förtroende längre för sin egen Generaldirektör. Men, jag förstår Angeles Bermudez-Svankvist som vägrar att avgå. Det kan inte vara så lätt att gå från en månadslön med gott om siffror i till en A-kassa på 680 kronor om dagen, som på ett helt år ger mindre pengar totalt än vad månadslönen var tidigare. Och hon känner ju väl till vilka möjligheter som hennes blivande arbetsförmedlare kan ha att coacha henne till ett nytt jobb. Hon tillhör ju inte direkt ungdomen längre och dessutom så blir det ju svårt att skryta i CV:t om framgångar i tidigare jobb. Det är ju inte ens första gången det slutat illa… Nä, jag förstår den goda Angeles att hon klamrar sig fast vid sitt nuvarande jobb så länge det går. Hoppet är ju det sista som överger en människa. Och hon kan ju hoppas att Regeringen väljer att avskeda styrelsen istället för henne. Och om hon inte går frivilligt så kan hon ju kanske förhandla sig till ett avgångsvederlag på ett eller några årslöner. Fast det troligaste är att hon slutar som statlig utredare av hur varmt vatten lämpligen ska vara för att det ska vara som skönast att bada i det.

ArbetsförnedringenOm vi undantar det faktum att personalens förtroende länge varit mycket lågt, att svenska folket folkets förtroende nog också varit lågt länge så tillkommer nu en fantastisk prestation. På 1½ år har hon lyckats jobba ihop en mobil- och dataräkning på 311.000 kronor. DET är egentligen en fantastisk prestation. Om hon skulle betalt den med sin egna kommande A-kassa så krävs det 455 dagar med maximal A-kassa, dvs 91 veckor, dvs 1 år och 9 månader för att få ihop dom slantarna. Det är 24 kronor i timmen, 24 timmar per dygn, 7 dagar i veckan i 1½ år. Det är en jäkla prestation! Fast hon har kanske tränat på det nya rapporteringssystemet som vi arbetslösa ska använda nu till hösten. Det blir en del tid vid datan se’n för att rapportera in allt som gjorts. Jag vill poängtera att när jag räknat på inkomsten så har jag inte räknat med att hon betalt någon skatt. Som arbetslös skulle hon ju egentligen även betalt straffskatt. Om jag ska vara ärlig så tycker jag nästan synd om den kära Angeles. Och med tanke på gårdagens resonemang om vår Moderata Utförsäkringsminister, Ulf Kristerssons funderingar om klassresor så blir ju stackars Angeles klassresa rejäl när hon blir arbetslös. AB1, AB2, AB3, AB4, AB5 och t.ex. DN.

Att köpa röster: Sedan ser jag att Högeralliansen tydligen har spendermöte på Harpsund. Anders Borg har räknat ut att det behövs 25 miljarder i mutor för att kunna köpa tillräckligt många röster för att vinna valet nästa år. Alltså har herrarna och damerna i Rosenbad nu ute på Harpsund bestämt sig för att svenska staten ska låna upp ytterligare 25 miljarder kronor för att betala skattesänkningar och lite små morötter vardera till alla röstboskapen inom Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna så att även dessa kan köpa upp tillräckligt många röster så att dom överlever nästa val. Betalning av lånet får ske senare, man får ju inte vara rädd för att satsa.

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Arbetslöshet, Arbetsmarknad, Högeralliansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s