Om kollektiv bestraffning

Klasskampen lever: Den tillfälliga stängningen av fina Lundsbergs Internatskola har upprört en del – främst på högerkanten. Det verkar ses som ett stort övergrepp på överklassens vana att få göra som dom vill. Och nu är man upprörda över vad man ser som en omvänd klasskamp. En del av argumenten mot stängningen som framförs från ett antal moderata politiker och ansvariga från skolan är att beslutet skulle vara en kollektiv bestraffning. Det kan verkligen diskuteras om det handlar om bestraffning av eleverna, men Moderater ska inget säga om kollektivbestraffning. Dom har ju försämrat sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring kraftigt just som en kollektiv bestraffning av sjuka och arbetslösa då man anser att en liten grupp inte sköter sig. Ni ska bara hålla tyst om kollektiv bestraffning! Dom kan vara riktigt kul att läsa i sin uppbragthet. Moderata klavertrampet Maria Abrahamsson skyller på klasshat på sin blogg. Mimmi von Troil i Västsverige kallar det kollektivbestraffning. MUF:aren Dennis Jernkrook begriper ingenting. Och MUF-ordföranden i fina Lidingö Carl Henrik Lindblad har tydligen hört talas om Jantelagen eftersom han skyller på den. Och Moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark pratar också om en kollektiv bestraffning. Att flytta till en kommunal skola är ju direkt otänkbart enligt Pernilla Klingspor som är ordförande för föräldraföreningen på skolan. Då kan dom ju tvingas beblanda sig med både kreti och pleti! Men nästan alla hänger upp sig på är att beslutet skulle bero på en enstaka händelse, bränningen med strykjärn. När verkligheten istället är att beslutet baseras på en lång följd av händelser under årens lopp. Och där man på Skolinspektionen inte upplever att skolan tagit missförhållandena på allvar. När den senaste nollningen med strykjärn inträffade tog man det återigen inte på allvar samtidigt som skolans rektor höll sig oanträffbar med ripjakt.

Moderaterna skapar arbete?Moderater och Sverigedemokrater: Ännu en Moderat lämnar Moderaterna för Sverigedemokraterna. Likheterna är ju inte direkt obefintliga. Fast hur Moderaternas tidigare ordförande i Landskrona, Olov Stråmark, får ihop det när han lämnar Moderaterna i protest mot ett femte jobbskatteavdrag och FAS 3 för ett gå till ett parti som stödjer just detta begriper jag inte. Det handlar uppenbarligen om den lätt rasistiska rädslan för invandrare egentligen alltså. Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio.

Fifflaren Michael O´Leary och hans Ryanair: Jag ser att Michael O´Leary är på besök i Sverige och jag såg lite från hans presskonferens på TV:n. Är han seriös? Visst får hans personal bilda fackföreningar, om dom nu ”är så dumma”. Han kan enligt lagen inte stoppa detta. Men han struntar totalt i de fackliga organisationerna, han vägrar prata med dom. Kritiken mot Ryanair är intensiv från många håll, med avslöjanden om det ena missförhållandet efter det andra. Och jag ser nu senast att Ryanair leder ligan i att strunta i Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Ryanair är INTE ett seriöst bolag. Och jag uppmanar verkligen till en bojkott av företaget, något som framförs från många håll, bland annat Vänsterpartiet. Lägsta pris beror på något. Billiga kläder på utnyttjande av lågavlönade textilarbetare. Och låga biljettpriser beror också på något.

EU:s kamp: Storebror i Bryssel (Europeiska Unionen) fortsätter sin kamp för att göra vårt liv mer hälsosamt. Senaste budet är att förbjuda godis och leksaker som liknar tobaksprodukter så att inte barn lockas. Senaste förslagen sägs hota vår traditionella lakritspipa! Kanske hade det varit bättre om man verkligen tog i på allvar mot cigaretter och alkoholprodukter som ju faktiskt blivit mer lättillgängliga i Sverige sedan EU-inträdet istället för tvärtom. Men det är kapitalstarka krafter bakom detta, så det vågar man sig inte på. Dagens Nyheter och Metro.

Lämna en kommentar

Under EU, Friskolor, Moderaterna, Rasism, Ryanair, Samhällsklyftor, Skolan, Sverigedemokraterna, Utbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s