Förföljelse och politiska spekulationer

En förföljelse utan motstycke: Det är hur Lundsbergs f.d. rektor Staffan Hörnberg karakteriserar medias behandling av Lundsbergs Internatskola. Att Skolinspektionen till slut valde att stänga skolan under 6 månader berodde inte alls på situationen på skolan. Nänä! Beslutet berodde helt på den förföljelse helt utan motstycke som skolan utsattes för i media. Att skolan under årens lopp fått upprepade påpekanden och varningar och att det trots detta inträffat nya oacceptabla händelser utan att skolan ledning fått bukt på en olämplig miljö har inte med saken att göra. Just det faktum att skolans rektor inte inser allvaret utan istället skyller på andra utomstående visar att beslutet var helt korrekt. Skolan visade inte att man tog problemen på allvar! Läs vad Aftonbladets Jan Helin skriver.

Jag älskar väljarundersökningar: Vi är inne i väljarundersökningarnas förlovade tid. I dag är det dags för Ipsos att publicera sin undersökning i Dagens Nyheter. Och det ser trevligt ut. DN:s rubrik är ”M fortsätter att tappa”. Den Moderata siffran är den lägsta sedan november 2008. Socialdemokraterna är störst med 34,4% (+1,3) följt av Moderaterna på 25,6% (-0,9) och Miljöpartiet på 9,7% (-0,8). Sedan kommer Sverigedemokraterna med 8,4% (+1,1) och Vänsterpartiet på 6,9% (+0,3). Av småpartierna är Folkpartiet fortfarande störst med 5,8% (-0,6), Centerpartiet med 4,1% (0) och Kristdemokraterna med 3,5% (-0,8). Detta skulle gett följande mandatfördelning i en ny Riksdag:
Stefan Löfven
Socialdemokraterna 127 mandat (+15)
Vänsterpartiet 25 mandat (+6)
Miljöpartiet 36 mandat (+9)
Sverigedemokraterna 31 mandat (+11)
Moderaterna 94 mandat (-23)
Folkpartiet 21 mandat (-3)
Centerpartiet 15 mandat (-8)
Kristdemokraterna 0 mandat (-19)

Detta skulle gett de tre Rödgröna partierna 51% av rösterna och 188 mandat medan dagens Högeralliansregering skulle fått 39% av rösterna och 130 mandat. S + Mp skulle med 163 mandat ensamma bli klart större än hela Högeralliansen + Sverigedemokraterna tillsammans (161 mandat). Ett val med exakt dessa siffror skulle, gissar jag, faktiskt innebära en S + Mp minoritetsregering. För att denna regerings förslag skulle röstas ner skulle det krävas att Högeralliansen + Sverigedemokraterna + Vänsterpartiet enades om att rösta emot. Om Vänsterpartiet lägger ner sina röster skulle S + Mp ändå få igenom sina förslag.

Dagens citat: Den svenska privatiseringen med upphandlingsraseri drabbar oss ständigt. Så här berättar 81-åriga Gärd om sin upplevelse från Huddinge sjukhus när hon ville läsa en bok: – ”Jag hade tänkt läsa min bok, men blev upplyst om att det inte fanns någon inom sjukhuset som kunde byta glödlampor utan att man anlitade en särskild firma för detta – och det var inte aktuellt just nu.” Visst är det underbart att man anlitar en företag specialiserat på att byta glödlampor och efter en upphandling valt det företag som lämnar lägst anbud? Dagens Nyheter.

Lämna en kommentar

Under Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Media, Miljöpartiet, Moderaterna, Privatisering, Sjukvård, Skolan, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Utbildning, Väljarundersökning, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s