Vansinniga inkomster

Horribla belopp: Det brukar lite då och då gnällas över vilka orimligt höga inkomster t.ex. politiker har. I dagens Aftonbladet har man granskat vilka inkomster fotbollsspelarna i det svenska fotbollslandslaget har. Och den totala årsinkomsten för de 24 i truppen är 286 miljoner kronor. Och även om vi plockar bort Zlatan så ligger snittinkomsten på nästan 9 miljoner. Om vi roar oss med att jämföra med vår högste politiker i vårt land, dvs statsminister Fredrik Reinfeldt, så är det bara 2 av spelarna som tjänar mindre än vad Fredrik Reinfeldt tjänar (drygt 1,8 miljoner i årslön). Tre har något förenklat ungefär samma inkomst men resterande 19 tjänar alltså mer eller rejält mer än vår högste beslutsfattare i vårt land. Visst kan man ha synpunkter på de löner som betalas ut till politiker och höga statstjänstemän. Men det handlar verkligen om att sila mygg men släppa igenom kameler. Det är INTE där de verkligt orimliga inkomsterna ligger. Och det är alla vi andra som får betala i slutändan. Genom inträdesavgifter, TV-rättigheter och priser på varor. Vi kan känna oss rejält lurade!

Nej till kärnkraftKärnkraften igen: I går berättade jag att Oskarshamn tvingats stoppa reaktor 3 i helgen. Tydligen hade man bråttom med att få igång den igen för i dag har man tvingats nödstoppa igen. Kärnkraftens driftssäkerhet är inte vad den borde vara. Stäng ner kärnkraften!

Arbetsförmedlingens skandal fortsätter: Senaste avslöjandet är att styrelseledamoten Joyce Kimwaga Lundin avgått sedan det avslöjats att hennes bolag är ett av många som fått tvivelaktiga bidrag från just Arbetsförmedlingen. Jag tycker faktiskt synd om AF:s personal.

Svavelosande ledarartikel: Det är alltid lika spännande när välbetalda ledarskribenter råkar ut för, vad dom tycker, oförrätter i sina liv. Tydligen har i varje fall Expressens Eric Erfors fått parkeringsböter eftersom han brister ut i en svavelosande artikel om alla orättvisa parkeringsböter som delas ut. Själv har jag den åsikten att det delas ut alldeles för lite parkeringsböter. Hade lata bilister verkligen fått betala när dom parkerar som idioter så hade kanske trafikmiljön blivit ett par snäpp bättre. Själv behöver jag bara titta ut genom mitt köksfönster dagligen för att se hur lata bilägare ställer sina bilar på platser där dom inte ska stå (det är markerat var dom ska stå) och effekten är att skulle ambulans, brandkår, färdtjänst osv behöva ta sig fram så går detta inte. Skriv ut fler parkeringsböter – inte färre!

Äntligen: Så har då äntligen båda tunnlarna genom Hallandsåsen blivit färdigborrade. Om ett par år är den dubbelspåriga järnvägen genom åsen färdig för att ersätta det enkla slingrande spår som tar sig över åsen i dag.

Tack för att jag inte är i Stockholm: Så har då Barack Obama anlänt till Stockholm och Fredrik Reinfeldt kan glänsa i skuggan och kanske bli lite solbränd. En fråga han borde ha ställt till Obama, men som jag tvivlar på att han ställde är: – ”Är jag också avlyssnad?” Senast har det avslöjats att Brasiliens och Mexicos presidenter varit avlyssnade av NSA. Avslöjanden som gjorts av Edward Snowden. Men Fredrik Reinfeldt har nog varit fullt upptagen av att sola sig.

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Bilism, Idrott, Järnvägar, Kärnkraft, Obama, Reinfeldt, Samhällsklyftor, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s