Stäng ner kärnkraften

Dagens kärnkraft: Enligt en internationell rankning som gjorts och som jag läser om i Metro så har Oskarshamns reaktor 1 rankats som den 105:e sämsta kärnkraftsreaktorn i världen – av 108 reaktorer. Två av de som låg efter är två av de äldsta reaktorerna i Japan som nu är stängda sedan Fukushima-katastrofen. Oskarshamn 1 har i stort sett stått stilla de senaste 2 åren pga tekniska problem. Men ägaren Eon vägrar att ge upp och stänga ner pensionären. Det vore nämligen att erkänna att den svenska kärnkraften är föråldrad och att det är dags att börja stänga ner. Oskarshamn har producerat 61,3% av vad den kunde ha producerat sedan starten. Det finns reaktorer som ligger på över 90%. Börja stäng ner kärnkraften NU. Den har gjort sitt för länge sedan.

Det gläder mig därför när jag läser att Socialdemokraterna nu äntligen verkar inse att det är dags. – ”Vi tycker att kärnkraften ska avvecklas” säger Magdalena Andersson i en intervju i Dagens Industri.

Dagens Billström: Min högsta chef, Utvisningsminister Tobias Billström, får också publicitet i Dagens Industri som uppmärksammar hans inköp av aktier i Northland Resources. Han köpte ju i februari i år en mängd mycket billiga aktier i krisföretaget Northland Resources. Bara ett par dagar innan hans egen Högeralliansregering beslutade sig för att rädda företaget från konkurs. Och det var några dagar efter att Högeralliansregeringen fått information om problemen. Det gäller att vara informerad om man inte ska göra dåliga affärer. Och Tobbe visste uppenbarligen vad som var på gång. Det gällde att slå till snabbt!

Vi är ganska lyckliga: Enligt en FN-rapport, World happiness report, är svenskarna de 5:e lyckligaste i världen. Det är i princip våra Nordiska grannar vi får stryk av.

Lämna en kommentar

Under Kärnkraft, Socialdemokraterna, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s