Tobias ”klavertrampet” Billström

Tobias ”klavertrampet” Billström: Jag hör på radion att Tobias Billström fått order från chefen (Fredrik Reinfeldt) att sluta med aktieaffärer om han vill behålla jobbet. Fredrik Reinfeldt har i motsats till Tobias Billström insett att hans aktieaffärer är på väg att bli en rejäl belastning. Se bland annat gårdagens Sven Tycker vad det handlar om. Uppenbarligen har nu i varje fall den gode Tobbe beslutat att lämna över förvaltningen av hans aktier till någon utomstående. Men att han inte insåg det uppenbart olämpliga att köpa upp billiga aktier i ett konkurshotat företag bara dagarna innan Högeralliansregeringen beslutade att rädda företaget visar att hans är direkt olämplig som minister. I många länder gäller den ganska uppenbart självklara regeln att ministrar inte får lov att själva syssla med aktieaffärer. Är det inte dags att avgå nu Tobias och skaffa ett annat jobb? Det är bara att gå ner på Arbetsförmedlingen. Du kan få A-kassa upp till 680 kronor varje vardag (dock straffbeskattade) så du ska nog klara dig även i fortsättningen. Det gör alla vi andra. I stort sett alla har insett att Tobias har trampat i klaveret rejält. Läst t.ex. vad Dagens Nyheter och Helsingborgs Dagblad skriver.

Centerns fjäsk för jägarna: Uppenbart är att Centern har förstått att man håller på att radera ut sina kärnväljare i jakten på nyliberala väljare. Så nu har man bestämt att fjäska in sig rejält hos sina traditionella väljare. Och betala detta får våra rovdjur. Antalet vargar ska nu halveras, antalet björnar, lodjur och till och med havsörnar ska också minskas genom jakt. De enda som är nöjda är väl i stort sett den svenska jägarkåren som inte vill ha någon konkurrens om bytet. Övriga som begriper något undrar vad centern sysslar med. Läs t.ex. i Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Om Bankernas snikenhet: De svenska bankerna håller ju på att avskaffa kontanterna eftersom det inte finns några pengar att tjäna på att handskas med dessa. Istället tvingas vi allt mer att betala med kort, där bankerna tjänar en hacka varje gång du betalar. För att komma åt kontanter (eller bli av med kontanter) finns det snart inga bankkontor kvar. Vi hänvisas till bankomater för att komma åt våra egna pengar. Nu ser jag att på två år har antalet bankomater Sverige minskat med 645, och Sverige är i dag ett av de länder i Europa som har minst antal bankomater. Nu läser jag att det är på gång att skattebetalarna ska tvingas subventionera bankomater eftersom våra snikna banker inte ens är intresserade av att ge oss den servicen längre. Hur länge ska vi låta bankernas girighet avskaffa servicen? Jag är snart inne på att klippa mina kort och aldrig betala annat än med kontanter i ren protest.

Synd om SD? För övrigt är det SÅ synd om Sverigedemokraterna. Flera tidningar har vägrat att publicera deras annonser där dom hävdar att kyrkoskatten används för att anställa imamer och att muslimer är dumma. Och tänk, tidningarna gjorde precis som Sverigedemokraterna hade hoppats på, dvs att inte publicera annonserna. För då kan nämligen SD fortsätta att odla myten att det är så synd om dom. Gå och rösta i Kyrkovalet. Och rösta på en lista som omfamnar det kristna budskapet om att störst av allt är människokärleken. Dvs rösta inte på SD. Se även här.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Centern, Girighet, Jakt, Korruption, Kyrkan, Sverigedemokraterna, Tobias Billström, Vargar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s