Om Kyrkan

Kyrkovalet: Under dessa dagar när media osv kryllar av uppmaningar om att utnyttja sin rösträtt i Kyrkovalet så är det fascinerande att hitta en (nästan) seriös debattör som istället uppmanar till motsatsen. Det är Dagens Nyheters ledarskribent Susanna Birgersson som i ett kort inlägg på tidningens debattsida i dag under rubriken ”Hedervärda soffliggare” skriver bland annat: – ”Jag anser det rentav föredömligt att stanna hemma…”. Nu hade jag inte tidigare speciellt stort förtroende för den gode Susanna så det förvånar inte. Det hela är nog mest ett inlägg i diskussionen om den ”kampanj” som förs av många (däribland er bloggare) om att gå och rösta för att stoppa Sverigedemokraternas inflytande över kyrkan. Susanna Birgersson oroas inte över ett reaktionärt och rasistiskt inflytande över Kyrkan utan oroas nog mer över att radikalare krafter som att Kristna Socialdemokrater ska få inflytande och arbeta för en folklig kyrka. Susanna föredrar högerpolitiker som ställer upp under neutrala namn för att dölja att dom i själva verket är högerpolitiker. Se t.ex. här. Jag tycker Susanna istället ska argumentera för att folk ska lämna Svenska Kyrkan om dom inte känner samhörighet, har tron eller bryr sig om kyrkan. Men det gör hon inte!

Inför republik: I dag är det 40 år sedan Knugen blev kung. Verkligen på tiden att demokratin Sverige blir en demokrati och inför republik. För övrigt är det uppenbart att även en del monarkister tycker att det är dags för Knugen att abdikera. Dock främst till förmån för Vickan för att trygga monarkin. Se här och här för några dagar sedan.

För övrigt blir det inte mer, och dessutom tillgängligt på nätet lite sent eftersom jag ägnar en stor del av söndagen (inklusive kvällen) åt att ta emot och räkna röster som valförrättare i ovan nämnda Kyrkoval.

Lämna en kommentar

Under Kungahuset, Kyrkan, Republik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s