Om ouppfostrade slynglar

Om Kyrkovalet: Gårdagens Kyrkoval visade sig tydligen bli en ganska bra framgång för lite mer framåtsiktande tankar jämfört med de mer borgerliga tankarna. Och tyvärr även en framgång för främlingsfientliga krafter i form av Sverigedemokraterna. Jag är ju valförrättare och har alltså tillbringat en stor del av gårdagen med att pricka röster, sprätta kuvert, räkna lappar och skriva protokoll. Men jag var hemma strax före halv tolv i varje fall. Vad man kunde konstatera är den låga intelligensnivån och moralen hos SD-väljare. I ”mitt” val fanns det till det lokala Kyrkofullmäktige ingen anmäld lista från Sverigedemokraterna. Och detta skapade ju problem för SD-väljare när dom bara kunde hitta sina valsedlar till det regionala Stiftsfullmäktige och till Kyrkomötet för hela riket. Dom har då 4 alternativ. Dom kunde ju avstå från att rösta i det valet, vilket uppenbarligen en del valde. Dom kunde rösta blankt, vilket i princip ingen gjorde. Dom kunde på en blank valsedel skriva till ”Sverigedemokraterna” vilket några gjorde. Och sedan kan man ju tramsa och skriva dumheter på en valsedel, vilket en grupp roade sig med. Sedan kunde man ju missa att det bara var medlemmar i Kyrkan som fick rösta vilket någon gjorde när han blivit utkommenderad att rösta.

Det är väl samma brist på omdöme hos de här grupperna som jag kunde berätta om i lördags när jag skrev om den namninsamling mot främlingsfientlighet som pågår och där dessa totalt intelligensbefriade frön roat sig med att skriva vidriga slagord istället för att skriva namn.

Och det är väl också samma totala brist på omdöme som fått SD-riksdagsmannen Stellan Bojerud att hylla nynassarna i Svenskarnas Parti.

En annan lärdom vi kan göra av valet är att en del borgerliga politikers ovilja att tala om vad dom står för faktiskt straffar sig. Istället för att erkänna att dom är Moderater t.ex. uppträder ju en del av de borgerliga partierna under ”anonyma namn”. Vilket förvillar deras egna supportrar som inte hittar de valsedlar dom letar efter. En del tar en blank och skriver ”Moderaterna” på denna. Vilket ju är en helt bortkastad röst för de Moderata kyrkopolitikerna som missar en hel del röster på det viset.

Dagens väljarundersökning: Dagens undersökning kommer från United Minds och publiceras av Aftonbladet. Det är egentligen en undersökning utan vinnare. Inget parti har någon större ökning, alla ligger under 1 procentenhet. Bäst har det trots allt gått för Sverigedemokraterna, Moderaterna och Folkpartiet. Och det finns egentligen bara en riktig förlorare, Centerpartiet som tappat 1,5 procentenheter och trillat ner under spärrgränsen. Socialdemokraterna är fortfarande störst med 32,6%, Moderaterna får 25,3%, Sverigedemokraterna 12,1%, Miljöpartiet 9,4%, Vänsterpartiet 6,2%, Folkpartiet 5,3%, Kristdemokraterna 4,2% och Centern 3,4%. De Rödgröna leder med 48,2% mot Högeralliansens 38,2%. Tar vi bort Centern som åker ut och lägger till Sverigedemokraterna som ju också hör hemma på högerflanken så får de Blå 46,9%. Vi kan alltså se att ett val med dessa siffror så skulle de Rödgröna få egen majoritet i Riksdagen. Ett annat intressant faktum är att Centern numera allt som oftast är mindre än Kristdemokraterna. Har Centern spelat ut sin roll i svensk politik?

Lämna en kommentar

Under Centern, Demokrati, Kyrkan, Rasism, Sverigedemokraterna, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s