Moderater och Sverigedemokrater trampar i klaveren

Dagens Jaha: Jag har ju på Sven Tycker spekulerat lite över varför vår Moderata Biståndsminister Gunilla Carlsson verkligen avgick. Hade hon helt enkelt tröttnat? Eller var hon så impopulär på departementet att det inte gick längre? Eller handlade det helt enkelt om att hon ny uppnått åldern 50 som krävdes för full statsrådspension och hade jobbat i mer än 6 år som minister som också krävs för full statsrådspension. Nu har det dykt upp ännu en trolig förklaring. Det ha ju avslöjats att hennes egen och hennes statssekreterares löner under många år dragits från budgeten för bistånd. Normalt är att ministrarnas löner bokförs separat. Men det avgörande skälet till att man gjort just så här med biståndsbudgeten är att det finns en majoritet i Riksdagen om att det svenska biståndet ska uppgå till 1% av BNP. Men Moderaterna vill egentligen att det ska vara lägre (bara 0,7%) så då är det ju praktiskt att bokföra olika kostnader som bistånd. Då blir ju automatiskt det verkliga biståndet lägre. Skäms moderater! Läs även vad Aftonbladet tycker. Ni ska förresten se att även denna skandal rinner av Calle Str.. f’låt Bildt som, som brukligt, täcker kroppen med teflon så att inget fastnar på honom.

Tobias BillstromDagens skratt: Jag har ju ett antal gånger tyckt till om Tobias ”Klavertrampet” Billströms aktieaffärer. Den Moderata Utvisningsministern köpte ju upp 30.000 jättebilliga aktier i det krisdrabbade gruvföretaget Northland Resources några dagar efter det att Högerregeringen fått information om att det förbereddes en statlig hjälpaktion för företaget och några dagar innan Högerregeringen beslutade att rädda företaget. Med anledning av den tveksamhet som fanns om affären helt enkelt inte var en olaglig insideraffär så ställde Socialdemokraten Mikael Damberg en fråga till vår Moderata Statsminister Fredrik Reinfeldt om han fortfarande hade förtroende för Tobias Billström. När svaret skulle lämnas i Riksdagen så visade det sig att svaret lämnades av Tobias Billström själv! Och gissa – det visade sig att Fredrik hade förtroende för sin partikamrat Tobias!

Dagens Sverigedemokrat: Jag ser i Metro att man från Sverigedemokraterna anser det vara självklart att partiet kan ”avlyssna” medlemmarnas e-post. Alla förtroendevalda Sverigedemokrater som har en e-postadress via partiet är tydligen avlyssnade av partiet. – ”Är man ansluten till en organisation så är det organisationens e-postadress” säger Linus Bylund som är stabschef hos partibossen Jimmie Åkesson. Avlyssningen av e-posten sker tydligen främst för att hitta vem och vilka som läcker intern information till media. Jag undrar om Socialdemokraterna avlyssnar alla sina förtroendevaldas e-post eller Moderaterna gör det? Nä, jag kan inte tänka mig det. Jag börjar förstå varför Sverigedemokraterna även ställt upp för FRA:s avlyssning. Ordet ”demokraterna” i SD:s namn är ett stort skämt!

Dagens Sverigedemokrat 2: Jag såg förresten att Sverigedemokraterna gått ut till försvar för att Polisen registrerar tusentals romska barn i sina register. Det vet vi ju alla hur tjuvaktiga zigenare är, så det är ju lika så bra att registrera dom från början så att dom finns i registret från början.

Lämna en kommentar

Under Bildt, Bistånd, Moderaterna, Rasism, Romer, Sverigedemokraterna, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s