Järnvägssatsning

Välanvända spårOm satsning på järnvägen: I måndags skrev Socialdemokraternas Magdalena Andersson en debattartikel i Aftonbladet och utlovade en större satsning än Högeralliansen på järnvägsunderhåll. I Högeralliansens nya budget är satsningen på underhåll sänkt för att göra plats för skattesänkningar istället. Istället är det så att en lång tid av eftersatt underhåll har satt sina spår och nu kräver en rejäl satsning. Och att sänka beloppen är naturligtvis en rejäl skandal. I dagens Aftonbladet svarar vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Men hennes svar innehåller ingen förklaring till varför anslaget nu skärs ner. Vilket ju är naturligt eftersom hon inte gärna kan skriva som det är, dvs att man behöver pengarna för att göra en skattesänkning möjlig som ska köpa röster. Istället upprepar Moderatministern att man höjt anslagen tidigare år jämfört med vad som gällde under de tidigare Socialdemokratiska åren. Men hon har faktiskt ingen rätt att skylla på detta. Hade Moderaterna under dessa oppositionsår i sina alternativ krävt höjda anslag hade man haft rätt att komma med kritik i dag. Men faktum är att man inte gjorde detta, snarare krävde man ännu lägre anslag. och DÅ tycker jag att Catharina Elmsäter-Svärd ska hålla tyst.

Om kärnvapen i Mellanöstern: Jag läser att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är orolig över att USA inte lyder Jerusalem och börjar kriga med Iran. Om inte USA får stopp på Irans påstådda planer på att skaffa kärnvapen så tänker Israel själva agera. Och med det menar man antagligen att Israel ska bomba anläggningar i Iran. Jag förmodar att Benjamin Netanyahu med detta uttalande också accepterar att Iran agerar mot Israels egna förmodade kärnvapen. För jag kan väl inte tänka mig att Israel anser att Iran inte får skaffa något som man själv tagit sig friheten att skaffa. Så länge Israel själva har kärnvapen ska man faktiskt hålla tyst om andra länders eventuella ambitioner inom området. För övrigt anser jag det vara självklart att Iran inte ska få skaffa kärnvapen, precis som Israel och Nordkorea osv inte ska ha rätten. INGEN stat! Se även här.

Expressen ut till försvar för Ryanair: Jag ser att tidningen Expressen går ut till försvar av Ryanair sedan dessa kritiserats kraftigt i konkurrenten Aftonbladet. Enligt VD:n Michael O’Leary så är alla så taskiga mot Ryanair som i själva verket är ett föredöme när det gäller personal- och kundvård. Och då kanske det var lite taskigt att samma dag står det klart att Ryanair i Frankrike har dömts till motsvarande nästan 100 miljoner i böter för brott mot arbetsmarknadslagarna.

Dagens glädjeskutt: Jag läser att Centerpartiet haft en medlemsomröstning om vem som ska representera partiet i EU-Parlamentet efter valet nästa år. Om man nu får något mandat alltså? Och det gläder mig att nyliberalen och Stureplanscenterns galjonsfigur Fredrik Federley fick rejält med stryk. Kanske är det så att det inte finns så många centerpartister kvar, och dom som är kvar är de mer traditionella. Den nyliberala högerfalang som Fredrik Federley representerar och som förde in Annie Lööf har förlorat inflytandet.

Dagens klavertramp: Det måste vara Socialdemokraten Torbjörn Lövendahl som skyller hans och den Moderata kommunledningen i Staffanstorps trevliga resa till Cannes varje år på ”Det är skånska traditioner och seder som ska gälla”. Kära Torbjörn det är inte ”skånska traditioner och seder” att leva gott och dricka mängder med sprit och annat för skattebetalarnas pengar. Och det är ingen ursäkt att Staffanstorp är en rejält Moderatstyrd kommun. Det var direkt pinsamt att höra det Moderata kommunalrådet Christian Sonesson försöka förklara sig.

Lämna en kommentar

Under Centern, Iran, Israel, Järnvägar, Kärnvapen, Moderaterna, Politikerförakt, Ryanair, Socialdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s