Polis, Banker och Moderater

Romer och Poliser: Dagens Nyheter berättar i dag att de skånska poliser som satt samman det avslöjade registret över mer än 4.000 romer vägrar att tala med kontrollmyndigheten SIN när dessa ville prata med dom. Överhuvudtaget så verkar det vara ”locket på” som gäller hos Polisen. Om detta beror på att man har mer att dölja, man vill undanröja bevis eller att man helt enkelt skäms öronen av sig vet jag inte. Överhuvudtaget är hela handläggningen en stor skam för en myndighet. Ett exempel på hur det känns kan denna artikel i Dagens Nyheter i går om familjen Lundman vara. Alla fyra finns i registret. Pappa Janek som är rom men också hans svenska fru och deras gemensamma minderåriga små barn. Fast man kan reagera annorlunda också som min romska arbetskamrat R som funderar på att begära ett utdrag ur registret eftersom han vill komma i kontakt med ett par kusiner han tappat kontakten med. Och på tal om poliser så läste jag i en insändare i dag från en f.d. polis att Polisen i dag fotpatrullerar 1% av arbetstiden. Men detta är en uppenbar lögn. Så mycket tid ägnas verkligen inte åt att visa sig bland allmänheten. Senast jag såg en polis utanför sin polisbil i Åstorp var i juni 2002 när en av poliserna i det vackra sommarvädret fick för sig att GÅ till Contan (fiket) för att köpa eftermiddagsfika. Han fick uppenbarligen en svår reprimand för detta eftersom jag inte sett att det upprepats. Inte ens sedan helt nya polisstationen i ett helt nybyggt hus mitt i Centrum fått ännu närmare till kondiset. Fast det kan kanske bero på att där väl i allmänhet aldrig är några poliser i Åstorp. I samband med flytten till de nybyggda lokalerna mitt i centrum stängdes polisstationen ner för allmänheten. Ärenden som hittegods osv sköts numera av kommunens Medborgarkontor! Det är ju ett störande moment med vanliga människor som stör i rapportskrivandet.

Girig slipsnisseOm förtroendet för bankerna: Svenska Dagbladet berättar i dag att svenskarnas förtroende för våra banker fortsätter att rasa. Det är nu det lägsta på 10 år. Är det någon som är förvånad? Dagens banker personifierar girighet. Och att nämna Banker och Service i samma mening är omöjligt. Dagerns Banker har ett mål, att suga ut så mycket som möjligt från kunderna så att bonusen kan bli så hög som möjligt. Det s.k. ”reformutrymmet” som Högeralliansen anser sig vara tvungna att låna upp för att kunna köpa röster är drygt hälften (23 miljarder) av vad de fyra giriga storbankerna gör i vinst på ett kvartal (40 miljarder).

Dagens citat: – ”I spåren av det vikande väljarstödet är Moderaterna på väg att kastas in i en allvarlig kris. Di berättar hur ett allt större internt missnöje med partisekreteraren Kent Persson håller på att koka över. Partiorganisationen har efter en rad avhopp närmast slutat att fungera och Kent Perssons framtid är oviss.” Ett par meningar stulna från Dagens Industri som fortsätter att berätta om att Moderaterna har pengaproblem. Lönekostnaderna stiger samtidigt som inkomsterna från privata givare minskar. Är det hotet om offentlighet som spökar?

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Bankerna, Girighet, Moderaterna, Polisen, Romer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s