Dessa Sverigedemokrater!

Jimmie Åkesson talar klarspråkOm Sverigedemokraterna och dårarna: Sverigedemokraterna står för en mängd sjuka idéer och detta resulterar i att partiet också drar till sig en uppsjö av knäppgökar, extremister och annat löst folk som sympatiserar med dessa idéer. Och det här är ett stort problem för partiledaren Jimmie Åkesson som insett att för att partiet ska bli rumsrent så måste partiet i sin offentliga opinionsbildning bli mer rumsrent. Alltså har partiledningen tvingats till att med jämna mellanrum utesluta diverse knäppgökar som inte förstår att övertrampen gör man inte offentligt. Dom håller man till de interna partimötena. Aftonbladet har granskat SD:s uteslutningar och jämfört med de andra partierna. Sedan 2010 har SD uteslutit 54 medlemmar medan Vänsterpartiet uteslutit 3, Moderaterna 1 och resten av partierna ingen. Och antalet ökar. 2010 var det 5, 2011 var det 14, 2012 var det 11 och i år än så länge är det 24 uteslutna. Men, det är inte bara knäppgökar som inte kan låta bli att ge offentlighet åt sina sjuka åsikter som åker ut. Överhuvudtaget gäller det att lyda partiledningen till punkt och pricka annars åker man ut. Något överdrivet är man bara välkommen i dagens SD om man bekänner sig till Jimmie Åkessons fan-club. Av de 612 kommunala mandat som Sverigedemokraterna fick i senaste valet har man förlorat kontrollen över 114 pga medlemmar som hoppat av, uteslutits eller hoppat över till andra partier. Att rösta på Sverigedemokraterna är i högsta grad att rösta på vad som helst, man vet inte vad man får. Se även här och här.

Om låtsaskompisen Mållgan: Sverige är ett av de få länderna i världen där det är fullt lagligt att sitta och fibbla med en mobiltelefon medan man kör bil. I de flesta länder har man gjort detta till ett lagbrott. Ofta med undantaget för de som har handsfree. I Sverige har en majoritet i Riksdagen gett Regeringen i uppdrag att komma med en lag som förbjuder mobilfibblandet medan man kör bil. Men, Moderaterna är motståndare till detta. Och har gjort vad man kunnat för att förhindra en lag. Och nu är något på gång. – ”En förare bara får ägna sig åt aktiviteter som inte tar uppmärksamhet från körningen på ett sätt som ökar risken för olyckor” ska det heta utan att precisera vad det handlar om. Vilket naturligtvis inte kommer att ändra något. Den som sitter och SMS:ar samtidigt som hen kör tycker naturligtvis att det inte påverkar trafiksäkerheten. Dvs en lag som inget betyder. Jag tycker det är självklart att man inte får sitta och leka med Mållgan medan man kör. Händerna på ratten!

Någon som är förvånad? Per H Börjesson som är VD för ett företag som heter Spiltan skriver i tidningen Privata Affärer en debattartikel till försvar för PPM-systemet. Kan ni gissa vad Spiltan sysslar med? Jo, just det, PPM-fonder… Snacka om att prata i egen sak.

Om polisregister: Och apropå detta så tycker jag att Polisen skulle skapa ett register över familjebanden mellan de ledande politikerna i landet, lobbyister och företrädare för företag som lever på Offentliga uppdrag. Dom familjebanden hade varit jättespännande att studera. Jag tror inte registret blir så stort som Rom-registret som ju blev på mer än 4.000 personer. HÄR talar jag om intima familjeband.

Dagens beröm: Det f.d. Moderata kommunalrådet i Moderatstyrda Staffanstorp, Michael Sandin, insåg när han i media såg alla alkoholnotorna (se Sven Tycker 2 oktober) från Staffanstorps kommun att han faktiskt har alkoholproblem. Michael ska faktiskt ha en eloge för att erkänna detta.

Lämna en kommentar

Under Bilism, Mobiltelefon, Moderaterna, Moral, Pensioner, PPM, Rasism, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s