Vår gemensamma zigenarfobi

Vår inbyggda zigenarfobi: Affären med den lilla flickan ”Maria” som hittades i ett romsk läger i Grekland har verkligen pekat på den rasism mot zigenare som finns hos oss alla – innerst inne. Media runt om i Europa köpte genast spekulationerna om att den lilla flickan ju naturligtvis måste vara stulen. Det vet vi ju alla att detta är sådant som zigenare sysslar med. Nu visar det sig att familjens förklaring i stort sett var helt korrekt. Flickans mamma var en bulgarisk rom med många barn som lämnat henne i deras vård. Och tänk, det stämmer! Men vi köpte ju alla spekulationerna i media utan att ifrågasätta och fundera. Dom är ju zigenare… Läs Anders Lindbergs ledarkrönika i Aftonbladet och fundera. Läs den sedan en gång till och fundera över dina egna tankar!

PolisenOansvariga poliser: I de flesta yrkesgrupper finns det rötägg. I vissa är det allvarligt, i andra grupper är det inte så allvarligt. Och inom vissa yrkesgrupper är det mycket allvarligt med rötägg. En sådan yrkesgrupp där det är mycket allvarligt är inom Polisen. När man därför läser om hur det uttryckts på en intern Facebook-grupp för poliser blir jag mörkrädd. De flesta inläggen på gruppen är helt klart berättigade. Det handlar om intern debatt inom Polisen om arbetsmiljöproblem osv. Men det finns tydligen Poliser utan de hjärnceller som jag trodde var en förutsättning för att bli Polis. Och frågan är om inte det mest skrämmande är att ingen redan tidigare reagerat internt.

Här finns slantarna: Jag läser att prognosen för utdelningen från de fyra svenska storbankerna för 2013 är 41 miljarder. Det är nästan dubbelt upp jämfört med vad Anders Borg kallade ”budgetutrymme”. Dvs vad han ansåg vara nödvändigt i mutor till svenska folket för att Högeralliansen ska kunna vinna nästa val. Hade hälften av bankernas utdelade pengar gått till Folket istället hade Anders Borg sluppit låna upp pengar för att betala för ”Budgetutrymmet”. 2011 delade bankerna ut 25 miljarder, förra året delade man ut 36 miljarder och i år är alltså prognosen 41 miljarder. DÄR finns det slantar!

Jan Björklund drömmer: Jag läser att Jan Björklund tror att inom 10 år har Sverige avskaffat kronan och infört Euron! Hahaha! Det har i varje fall inte skett om svenska folket fått bestämma. Däremot säger jag inget om en framtid på kanske 20-30 år. Men å andra sidan tror jag att sannolikheten för att Euron kraschat tills dess är ännu större.

Calle Stropp: Och så hörde jag på TV:n vår Moderata Utrikesminister Carl Bildt uttala sig om USA:s avlyssning av sina vänner. Han tyckte inte att det var något att bli upprörd över! Har han blivit senil?

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Bildt, Björklund, Borg, Euro, Girighet, Polisen, Rasism, Romer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s