Tillbaka i rutinen

Nästa väljarundersökning: Åter hemkommen till Fäderneslandet, vad möts jag av om inte en ny väljarundersökning. Gjord av Novus för främst TV4. En undersökning som faktiskt inte innehåller några stora förändringar, men trots detta säger en del intressanta ”sanningar”. Den största förändringen är faktiskt Vänsterpartiets tapp på 0,7 procentenheter, och det säger inte ett skvatt. Istället är det just det faktum att det är så stabilt som säger allt. Och låt oss för en gångs skull börja i botten där vi hittar Centerpartiet på 3,0% och med en nedåtgående trend. Av Expressens läsare tror faktiskt 80% att Centern har gjort sitt i den svenska Riksdagspolitiken och åker ut ur Riksdagen nästa år. Frågan är om någon form av ”Kompis 4%” är villiga att rädda Centern kvar genom stödröster. Eller om dessa Borgerliga stödröstare väljer att satsa på att rädda kvar Kristdemokraterna (4,5%) och ser Centern som förlorade. Annie Lööf har en tråkig framtid framför sig. För övrigt hittar vi Folkpartiet på 5,2% och Vänsterpartiet på 6,0%. Vänstern är alltså större än alla tre Fredrik Reinfeldts röstboskap. Miljöpartiet får 8,8% och Sverigedemokraterna 10,1%. Moderaterna har 26,0% och Socialdemokraterna 34,8%. Ett valresultat på dessa siffror skulle ge de Rödgröna egen majoritet i Riksdagen. Det tråkiga är att t.ex. en Regering S + Mp + Fp också skulle få egen majoritet i Riksdagen!

Tobias ”Klavertrampet” Billström: En minister som sysslar med aktiespekulationer kan inte ha allt för mycket omdöme. I många länder är detta helt förbjudet, och det är egentligen förbryllande att inte Sverige har inskränkningar. Bara misstanken att en minister skulle kunnas ha information som inte andra har, eller kan lockas att fatta beslut som är till förmån för egna spekulationsaffärer, tycker jag innebär att ministrar inte ska syssla med aktiv aktiehandel under den tid dom är ministrar. Men Moderaten Tobias Billström begriper inte detta. Nu visar det sig att han gjort ännu fler spekulationsaffärer. Och den här gången insåg tydligen Fredrik Reinfeldt det olämpliga, så han har personligen hemligstämplat hela affären. – ”Inte står klart att uppgiften kan röjas utan att Billström lider skada eller men” lyder hans motivering. Det kan vi hålla med om. Men mannens klavertramp får tydligen fortsätta. Se Aftonbladet och Expressen.

Spännande folkomröstning: De schweiziska direktörerna som slåss om vem som har flest nollor i sin lönesiffra håller på att skita på sig av rädsla. Om några veckor ska det nämligen hållas en folkomröstning i alplandet där frågan kommer att vara om det ska införas en begränsning som säger att ingen på företaget får tjäna mer i månaden än vad andra på företaget tjänar på ett år. Enkelt uttryckt begränsas löneskillnaden till 12 gånger. Något att tänka på i Sverige också kanske?

Lämna en kommentar

Under Centern, Samhällsklyftor, Schweiz, Spekulationsekonomi, Tobias Billström, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s