Avlyssning av vänner

Avlyssningsskandalen: Det fortsätter att komma avslöjanden från Edward Snowden. Och det står allt mer klart att Sverige har en stor roll i USA:s och britternas avlyssning av världen – både vänner och fiender. Och även om Calle Stropp tillsammans med Fredrik Reinfeldt gör vad man kan för att tysta ner och prata bort skandalen så hoppas jag att det inte blåser bort. Carl Bildt försöker förtvivlat bagatellisera det hela och Fredrik Reinfeldt försöker tysta ner bevakningen. Än så länge får dom dock en del mothugg. Fortsätt granskningen och ge Edward Snowden den heder han förtjänar!

Dagens lokalnyhet: Snart ska ju Helsingborgs Dagblad lägga ner sin lokalbevakning av nästan alla de mindre kommunerna i Nordvästskåne. Åstorp, Bjuv, Klippan, Örkelljunga osv kommer efter detta att bli helt utan journalistisk lokal bevakning. Helsingborgs Dagblad / Nordvästra Skåne Tidningar / Landskrona-Posten kommer sedan bara att bevaka kustkommunerna Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm och Båstad. En nyhet som den här kommer därför inte längre att kunna spridas bland kommuninnevånarna i fortsättningen. Vi som bor i de här kommunerna kommer inte längre att informeras om vad som händer lokalt. Någon kritisk mediebevakning kommer inte att göras. Kommunpolitiker kommer i stort sett att kunna göra som dom vill. Kommuninnevånarna och väljarna kommer inte att få veta något mer än de rena rykten som sprids och eventuella propagandablad som sprids. Den här aktuella nyheten innebär nämligen att ett arbetsmiljöproblem nu blir Oppositionsråd. Moderaten Pontus Pålssons eskapader har jag skrivit om flera gånger på Sven Tycker, senast den 21 augusti. Men att antyda en hänvisning till detta får man tydligen inte för Helsingborgs Dagblad. Jag skrev en kort kommentar till artikeln på nätet och gratulerade personalen på kommunkontoret. Men den har tydligen strukits! Men snart får vi inte veta något mer. HD/NST är inte längre intresserade av läsare i Åstorp!

Dagens positiva idrottsnyhet: Jag läste någonstans att det blir en ny nation som ska ställa upp i Bandy-VM – Somalia! Det är tydligen ett gäng somaliska flyktingar i Borlänge som lärt sig åka skridsko och nu skapat ett bandylag. Kul!

Lämna en kommentar

Under Avlyssning, Åstorp, Bildt, Idrott, Media, Moderaterna, Reinfeldt, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s