Reinfeldts hjässa och Borgs hästsvans

Reinfeldts storhetstid är över: Glansen på Fredrik Reinfeldts hjässa håller på att förlora sin glans. Enligt Dagens Nyheters regelbundna enkät är förtroendesiffran nu den lägsta på fem år. Är det någon som är förvånad? Att stridshingsten tröttnat är vi många som upptäckt. Den av Per Schlingmann skapade helgonglorian har ju kommit lite på sned. Och glansen på hjässan är inte riktigt den samma längre. Men så är det, skapade påklistrade hjältefasader brukar så småningom rämna. Se även Aftonbladet och Sveriges Radio.

Moderat resonemang: Metro har roat sig med att titta på var ledamöterna i Malmös Stadsrådsnämnder bor. Och det visar sig att 100% av de Socialdemokratiska ledamöterna också bor i det område dom ska fatta beslut om. För Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet gäller att i varje fall 60% bor i det område dom ska fatta beslut om. För Folkpartiet gäller bara 40% och för Moderaterna ännu sämre, bara var tredje eller 35% av ledamöterna fattar beslut om det område som dom bor i. Men det tycker inte Moderaten Anja Sonesson, som är vice ordförande i kommunstyrelsen, är något problem. Det tycker jag att det är… Det ska tilläggas att Centern är avskaffade i Malmö.

Anders Borg kapad: Och så ser jag att vår finansiella stridshingst Anders Borg har kapat hästsvansen. Nu blir han ju bara en tråkmåns i mängden.

När pengarna går in, går moralen ut: Jag läser en liten notis från Danmark som berättar att 25% av alla uppdagade fall av att utnyttja otillåtet lågavlönade hantverkare från Östeuropa sker i det s.k. ”Whiskeybältet” i Danmark. Här, på den fashionabla kustremsan på norra Sjælland norr om København, bor bara 10% av danskarna. Men ju mer slantar som samlas på bankfacket ju mer villig att utnyttja andra och tänja på lagen är man. Och det är väl ingen som går och tror att moralen skulle vara annorlunda på andra sidan Sundet i Sverige?

Rättstavningsprogram är inte så dumma ibland: Jag läser en liten nyhetsnotis som har rubriken ”Hot om strejk bland Norwegians politer avblåst”. Jag undrar vad ”politer” är för något? Kan det ha något med politiker att göra? Tänkte de norska politikerna strejka? I protest mot att Norges Moderater släpper in de norska Sverigedemokraterna i Regeringen? Fast vid närmare eftertanke så undrar jag om det inte ska handla om piloter som hotat gå i strejk!

Lämna en kommentar

Under Borg, Danmark, Malmö, Moderaterna, Moral, Norge, Reinfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s