Arrogansen utbytt

FRA lyssnar på digIbland finns det pengar: Det område som fått överlägset störst ökning av anslagen från våra skattepengar är FRA och signalspaningen. Sedan 2008 har anslagen ökat från 590 miljoner till 822 miljoner. Detta samtidigt som andra myndigheter knappt fått kompensation för inflationen utan snarare fått göra besparingar och inskränkningar. Men den svenska avlyssningen verkar ha fått fritt fram. Och man börjar att i ännu högre grad förstå att Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt har varit så tysta och snälla när kritiken mot NSA och GCHQ:s avlyssning av allierade länders ledare och EU kommit fram. Och om det svenska samarbetet med dessa spionorganisationer är det också tyst. Vi förstår varför!

Blockpolitikens död: Efter Annie Lööfs och Jan Björklunds ogenomtänkta och arroganta avböjande till Stefan Löfvens tankar om eventuellt samarbete över blockgränserna så börjar nu de lite mer sansade reaktionerna ta över. T.ex. har Svenska Dagbladet räknat fram att 44 av våra kommuner har ett blocköverskridande styre. Och slutsatsen är att detta fungerar alldeles utmärkt. Reaktionerna bland ledarskribenter och andra debattörer är helt enkelt mycket mer förstående är arrogansen från Annie Lööf och Jan Björklund. Ett exempel är allmänborgerliga Helsingborgs Dagblad som skriver under rubriken Alla ögon på Folkpartiet. Min gissning är att om valresultatet skapar sådana behov så kommer Annie Lööf och / eller Jan Björklund att bytas ut på partiledarposten och sedan får vi en blocköverskridande regering – tyvärr. Socialdemokratins högervridning kommer tyvärr att fortsätta.

Paniken inom Högeralliansen: Dagens citat: – ”Jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst”, yttrat av Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius när hon ringdes upp av Sveriges Radios Fredrik Furtenbach som ville ha en kommentar med anledning av Radiotjänst krav på TV-licens från Fredrik Reinfeldt måste vara ett bevis på hur pressat läget är inom Högeralliansen. En minoritetsregering som är beroende av stöd från antingen något av de Rödgröna partierna eller Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik. Resultatet har inom många områden blivit en handlingsförlamad regering som inte förmår lägga fram några förslag. Och när samtidigt opinionen vänder dom ryggen sprider sig säkert paniken. SVT.

Lämna en kommentar

Under Björklund, FRA, Högeralliansen, Lööf, Löfven, Reinfeldt, Socialdemokraterna, Spionage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s