Jag älskar tåg

Gör något – NU! Jag ser att Trafikutskottet med ordförande Anders Ygeman (S) har kallat till sig bland annat vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd för att förklara hur det kan fungera så dåligt med underhållet av järnvägen som det gör. Men hon visar återigen att hon ingenting begriper. Hon fortsätter att hävda att man ökat anslagen medan man faktiskt just har skurit ner anslagen. Alla partier har ett ansvar för att anslagen under lång tid varit på tok för låga. Men nu har Högeralliansen haft makten under 7 år, och det har bara blivit värre. Och otillräckliga anslag är en del av skulden. Den vansinniga privatisering av underhållet som skett är en annan. Det är dags att återta ansvaret för att underhållet görs på ett tillfredsställande sätt. Erfarenheter från utlandet, bland annat Storbrittanien, visar att avregleringen och upphandlingen var ett misstag. En annan skuld har det faktum att vi har ett gemensamt Trafikverk som ska sköta bland annat både järnvägar och vanliga vägar. Ett ”Värk” som har en övertro på bilismens framtid och satsar oproportionellt mycket på bilismen. Under perioden 1997-2012 förutsåg man i sin planering att biltafiken OCH järnvägstrafiken skulle öka med 25-30% vardera. Verkligheten är att bilismen ökat med bara hälften, 13%, medan järnvägstrafiken ökat mer än dubbelt så mycket, 66%. Alltså har anslagen till järnvägen inte hängt med i utvecklingen samtidigt som vägarna fått oproportionellt mycket pengar. Och man fortsätter att räkna fel. Bland annat räknar man med att bilägandet ska öka med 43% och biltrafiken med 34% de kommande 20 åren. Istället är det snarare så att bilismen nått sin höjdpunkt. Exempelvis skaffar allt färre ungdomar körkort. Det är dags att lägga ner de stora vägprojekten och istället sätta fart med alla de järnvägsprojekt som står på väntelista sedan länge pga brist på pengar. Men det förstår inte vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Hon sitter fast i tron på Bilen som den stora lösningen.

Klavertramparen: Jag har ju ett antal gånger tyckt till om vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billströms totalt vettlösa aktieköp i det konkurshotade företaget Northland. Aktier som han köpte ett par dagar efter att Regeringen fått en förfrågan om att rädda företaget och några dagar innan man gjorde just detta, räddade företaget. Tobias Billström har även köpt aktier i ett annat tvivelaktigt gruvföretag, Lappland Goldminers. När en journalist ville ha ut uppgifter om dessa affärer beslutade Regeringen att hemligstämpla uppgifterna. Dom kunde vara till skada för Tobias Billström! Nu vill både Socialdemokraterna och Miljöpartiet att Konstitutionsutskottet granskar om det verkligen stämmer med den svenska Offentlighetsprincipen att hemligstämpla uppgifterna. Det mest anmärkningsvärda är dock att en svensk minister inte begriper att han inte sysslar med den här sortens affärer medan han är minister. DET tyder på total brist på omdöme.

Rasisterna slår till igen: Det ska göras en ny Jönsson-ligan film. Men de gamla klassiska skådespelarna som Ulf Brunnberg, Gösta Ekman och Björn Gustafsson vill inte vara med. Alltså blir det nya ansikten på de klassiska rollerna. Bland annat ska Vanheden spelas av Alexander Karim, en skådespelare som har en lite mörkare hy än de flesta Sverigedemokrater. Och trots att Ulf Brunnberg säger så här: – ”Jag tycker jättemycket om Alexander, han är världens trevligaste person, och han kommer att greja den här rollen fint” så har rasisthatet drabbat Alexander. Men när man skriver ”Vad gör ni med vårt kulturarv?” så visar man verkligen vad man vet. Jönsson-ligan är inte alls någon svensk uppfinning. Det är bara en svensk version av den ursprungligen danska Olsen-banden. Däremot är jag tveksam till om det kan bli bra att återuppliva något så gammalt, men det är en annan historia.

Skriv på för LSS: Jag gissar att en hel del av er sett eller läst om TV4:s Kalla Fakta program som kunde avslöja hur kommunerna hyr in privata konsulter för att lära sig att avslå ansökningar om hjälp enligt LSS. Ett förfarande som verkligen är förkastligt när det handlar om stöd till samhällets kanske mest utsatta. En insats ni kan göra är att skriva på den här namninsamlingen. GÖR DET!

Lämna en kommentar

Under Film, Järnvägar, Moderaterna, Rasism, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s