Annie firar

Annie Lööf firar: I den nya väljarundersökning som TV4 publicerar i dag är Centern den stora vinnaren. Nu var ju kanske utgångsläget inte det bästa, men +1,3 procentenheter gör att man precis kravlar sig över 4%-spärren men fortfarande är minst. Andra vinnare är Vänsterpartiet som ökar 1,2 procentenheter och Folkpartiet som ökar 1,0 procentenheter. Den stora förloraren är Moderaterna som tappar 1,8 procentenheter. Socialdemokraterna får 33,9% (-0,9), Miljöpartiet 9,1% (+0,3), Vänsterpartiet 7.2% (+1,2), Moderaterna 24,2% (-1,8), Folkpartiet 6,2% (+1,0), Kristdemokraterna 4,4% (-0,1), Centern 4,3% (+1,3) och Sverigedemokraterna 9,4% (-0,7). Detta ger de tre Rödgröna partierna egen majoritet i Riksdagen med 50,2% medan Högerblocket inklusive Sverigedemokraterna får 48,5% (Högeralliansen ensamma får 39,1%).

Dubbelmoralens Israel: Svenska Dagbladet ägnar i dag ett helt uppslag åt den Israeliska kärnvapenmakten. Ett projekt som startades bara några år efter att staten Israel bildades och som i dag gör Israel till en av de större kärnvapenmakterna efter de riktigt stora stormakterna. Däremot har man inte avhållit sig från att använda militära medel mot andra stater som man misstänker ha planer på att göra samma sak som man själv anser sig ha rätt till. Anläggningar i Syrien, Irak och Iran har under årens lopp utsatts för bombattacker när man haft misstankar. Och det är många som befarar att Israeliska attacker mot Iran är ett större hot mot freden är Iranska eventuella planer på kärnvapen.

Sjukvårdsparti: Det har bildats en nytt speciellt Vårdpartiet i Skåne i protest mot den sjukvårdspolitik som förs av en femklöver med högerbetoning i Region Skåne. För de som inte vet så styrs Skåne av en blocköverskridande femklöver med M + Fp + C + Kd + Mp. En sjukvårdspolitik som präglas av nedskärningar, toppstyrning och misslyckade omorganisationer. Men är ett speciellt Sjukvårdsparti rätt väg? Jag ställer mig starkt tvivlande till detta. Det finns en opposition, och dessutom är det inte bara sjukvård som ska beslutas om. Risken är stor att det hela bara splittrar den opposition som finns.

Lämna en kommentar

Under Centern, Israel, Kärnvapen, Lööf, Sjukvård, Skåne, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s