Sven tycker och härjar

En fingranskning: SCB:s undersökning av väljarsympatierna innehåller också en liten granskning av hur väljarna förflyttat sig sedan valet. Och DET är intressant. Ett intressant faktum är t.ex. var Sverigedemokraternas nya sympatisörer kommer från. Och det visar sig då att ungefär 2/3 av hela SD:s ökning kommer från Moderaterna! Och nästan dubbelt så många kommer från Moderaternas lydpartier (Fp, Kd och C) som från Socialdemokraterna. Flödet från S till Sd är alltså marginellt. Ett annat intressant faktum är att det inte finns något direkt flöde från Socialdemokraterna till Vänsterpartiet. Vänsterpartiets ökning beror främst på Miljöpartister! Miljöpartiets ökning beror istället på Borgerliga väljare. Socialdemokraternas ökning är till nästan hälften från Moderaterna och i övrigt främst från de övriga Moderata lydpartierna, där speciellt Folkpartiet utmärker sig. Av Folkpartiets tapp är mer än hälften till Socialdemokraterna medan mindre grupper har gått till Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Av Centerns tapp har de mesta gått till Moderaterna och Socialdemokraterna. Av Kristdemokraternas tapp har de flesta gått till Moderaterna och en liten grupp till Sverigedemokraterna. Det är mycket spännande att studera pilarnas tjocklek. Och dessa stämmer inte riktigt med mina förutfattade meningar.

Sven härjar: Stormen Sven som slog till har satt sina spår. Stormen (som heter Bodil i Danmark….) skapar problem för många. Och även för Sven Tycker som tvingas offentliggöra mina tyckerier för sent.

Sven odlar sitt sportintresse: Så speciellt sportintresserad är jag inte, men det kan ju (som Stockholmshatare) var trevligt att titta på Hockeytabellerna. AIK på nedlfyttningsplats i högsta divisionen, Djurgården en bit ifrån att ta sig upp från divisionen under. Och Hammarby…

Vår opolitiska talman: Jag kan notera att vår opolitiska talman (han är alltså Moderat) tog politisk ställning för Sverigedemokraterna genom att utebli från prisutdelningen av priset till Timbuktu. Undrar om han gjort det samma om det handlar om en prisutdelning till Lars Vilks? Och sedan tog han politisk ställning igen när han vägrade ta upp frågan om sänkningen av skatten till de mer välbeställda. Frågan är om Per Westerberg (Moderat alltså) är opolitisk eller opolitlig?

Lämna en kommentar

Under Idrott, Moderaterna, Privat, Skatter och ekonomi, Stockholm, Sverigedemorkaterna, Vädret, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s