Ryanair, SD och EU

Bojkotta Ryanair: Att Ryanair är duktiga på att trampa i klaveret när det handlar om personalpolitik är egentligen inget som förvånar. Senaste avslöjandet handlar om att bolaget spårat vilka som skrivit negativa kommentarer om Ryanairs säkerhet på en debattsajt för piloter och sedan har man stämt den personal inom Ryanair som man kommit på med att vara kritisk. Egentligen borde ett företag som inte respekterar sin personals yttrandefrihet bojkottas av ALLA. Dvs inte bara oss resenärer utan dom skulle även stoppas från svenska flygplatser. Vägra att flyga med Ryanair! Det låga priset har ett pris! Veckans Affärer och Dagens Juridik.

SD som vågmästare eller del av regeringsunderlaget? Diskussionen efter att Sverigedemokraterna röstat för de Rödgrönas förslag om att inte låna upp ännu fler miljarder för att sänka skatten för den grupp som tjänar lie mer har aktualiserat frågan om SD:s ställning i Riksdagen. Partiet röstade för Högeralliansens hela budget men valde sedan att stödja ett förslag från den Rödgröna sidan om en begränsning. En granskning gjord av Riksdagens Utredningstjänst i Aftonbladet visar att under det förra Riksdagsåret hölls det 690 huvudvoteringar i Riksdagen. I 140 av dessa stod de båda blocken emot varandra. I 118 av dessa 140 voteringar valde Sverigedemokraterna att rösta med Högeralliansen, 13 gånger lade man ner sina röster och 9 gånger röstade man med de Rödgröna. Något förenklat kan man säga att Sverigedemokraterna tillhör Högerblocket och är en del (om än lite opålitlig del) av Högeralliansens regeringsunderlag.

Jubel hos Folkpartiet: För övrigt noterar jag att man jublar på Folkpartiets partikansli. SCB:s undersökning visar nämligen att antalet svenskar som vill avskaffa kronan i Sverige och införa Euron har ökat kraftigt sedan förra undersökningen i maj. Då tyckte bara 10,9% av svenskarna att vi skulle införa Euron. Den siffran har stigit till 12,6% i dag. Grattis Jan Björklund och Carl B Hamilton. Det är ju ungefär dubbelt så många som hela Folkpartiet. Antalet som säger klart Nej till Euron har samtidigt minskat från 81,4% till 78,3%. Förändringen i opinionen måste bero på det intensiva arbetet för att informera om Eurons fördelar som Folkpartiet genomfört.

Lämna en kommentar

Under Arbetsmarknad, EU, Euro, Folkpartiet, Högeralliansen, Ryanair, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s