SÄPO:s fiasko

Säkerhetspolisens fiasko: I går attackerades en fredlig manifestation mot rasism i Kärrtorp av en grupp på 40-50 maskerade nynazister. Nassesvinen kastade flaskor, stenar osv på barn och pensionärer och flera personer skadades. Även flera poliser skadades när svinen attackerade. Och detta får mig (och många andra) att fundera över vad den svenska säkerhetspolisen egentligen sysslar med. Jagar man bara vänsterextremister och radikala islamister? Manifestationen i Kärrtorp hölls just därför att det varit ett antal nazistiska attacker i området. Dvs det är ingen nyhet att det finns våldsbenägna högerextremister i området. Och om denna grupp på 40-50 personer kan samlas utan att SÄPO vet vad som är i görningen så undrar jag verkligen över deras prioriteringar. Den polisstyrka som var utkommenderad för att bevaka den lagliga och fredliga manifestationen var minimal. Dvs man räknade inte med bråk. Vad sysslar SÄPO med? Det finns extremistiska dårar på många håll, både till höger och vänster på den politiska skalan och även bland religiösa fundamentalister på olika håll. Men verkligheten har visat att det stora hotet kommer från våldsälskande högerextremister med kopplingar till Nazismen, Fascismen och Rasismen. Se SVT, SR, Aftonbladet, Aftonbladet och Aftonbladet.

Seger i Chile: Chile har hållit presidentval. I andra omgången segrade med stor marginal vänsterns kandidat Michelle Bachelet över högerns Evelyn Matthei. Det här är två kvinnliga kandidater som följts åt sedan barndomen. Då var dom lekkamrater och bådas pappor var militärer. Men Michelles pappa var trogen vänsterpresidenten Salvador Allende. Medan Evelyns pappa stödde de högermilitärer under Augusto Pinochet som med stöd från USA och CIA störtade den folkvalde presidenten och införde en lång tids grym militär högerdiktatur i Chile. Michelles pappa torterades och mördades av högern i samband med kuppen och Salvador Allende dog ju också i samband med militärkuppen. Men i dag sällar sig alltså Chile återigen till den växande skara av länder i Latinamerika som väljer kvinnliga presidenter. Bland annat Brasilien och Argentina har ju också detta. Se SVT och SR bland annat.

Jan Björklund som populist: Den eviga frågan om skolan och kyrkan har gjorts aktuell igen av Jan Björklund. För att bli lite populärare har han därför nu gått ut med att skolan återigen ska kunna knytas till en viss religion genom att sådant som skolavslutning osv gärna får utformas som en kristen högtid i kyrkan. Skolan SKA undervisa om religionerna! Skolan får gärna göra studiebesök i Kyrkan (och synagogan, moskén eller templet) och lyssna på en högtid där. Men skolans högtider är just skolans högtider, inte kyrkans högtider. Om skolan saknar lämpliga lokaler för stora samlingar (som skolavslutning) får man gärna låna kyrkans lokaler för detta. Men det ska inte innehålla några religiösa inslag. Vi får INTE utestänga en grupp elever som inte vill / kan / får delta. Jag är glad att jag bor i en kommun där det inte har varit tradition att ha skolavslutning i kyrkan och jag är glad att jag inte har barn som riskerar att tvingas delta i något som dom inte vill bara för att Jan Björklund behöver fler väljare. Aftonbladet, SVT och SR.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Chile, Högerextremism, Kyrkan, Nazism, Polisen, Rasism, SÄPO, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s